Jak je již všeobecně známo, sociální demokraté v nedávných komunálních volbách u voličů propadli a nedostali se do Zastupitelstva statutárního města Prostějova. Úterního ustavujícího zasedání se přesto v pozici hostů zúčastnily dvě známé tváře ČSSD, a to Alena Rašková a Pavel Holík. Oběma letitým komunálním politikům za jejich práci poděkoval nejen současný primátor František Jura (ANO 2011).

 

„Chtěl bych splnit jednu velice milou povinnost a poděkovat dvěma členům minulé rady města za jejich dlouholetou práci. Především bych chtěl poděkovat paní doktorce Aleně Raškové za její dlouholetou obětavou a nezištnou práci pro naše město, ať už ji vykonávala jako zastupitelka, členka rady, náměstkyně, nebo primátorka. Alenko, děkuji za všechny Prostějovany! Byl jsem hrdý na to, když jsem před čtyřmi lety od tebe přebíral primátorský řetěz a moc jsem si toho vážil, stejně jako jsem si vážil tvé práce. Stejně tak děkuji i Pavlu Holíkovi za jeho dlouholetý přínos pro celé naše město,“ nechal se unést emocemi František Jura (ANO 2011), který se za potlesku vestoje všech zúčastněných zastupitelů a zastupitelek vydal na druhý konec obřadní síně prostějovské radnice, kde oba matadoři sociální demokracie seděli.

Aleně Raškové pak předal květiny, což se v očích exprimátorky a exnáměstkyně neobešlo bez slziček. „Děkuji všem za uznání a nově zvoleným zastupitelům přeji, aby se jim práce dařila. A přeji vám i to, abyste byli schopni a ochotni se navzájem domluvit při řešení problémů, při kterých vznikají třecí plochy. A ty je potřeba vždy uhladit. Myslím, že Prostějov si to zaslouží. Naše město patří mezi velice úspěšná, za což patří poděkování nejen mně, ale všem, kteří za ty dlouhé roky pracovali v zastupitelstvu, a také úředníkům, na které mnohdy zapomínáme. Bez jejich odborných názorů a pomoci bychom my politici občas šlápli vedle,“ pronesla dojatá Alena Rašková, která se společně s Pavlem Holíkem přišla s nově zvolenými zastupiteli rozloučit.