Dva zápasy, plný počet bodů. Konice znovu jede svou standardní jízdu. Tedy jízdu vítěznou. Po Troubelicích si poradila i s Maletínem. A tentokrát sázela branky jak na běžícím páse. Výčet se zastavil na čtyřech zásazích a mohlo jich být i více. Navíc tým ve svém středu našel střelce hattricku…

Konice do nové sezóny vlétla jako uragán. Po Troubelicích si smlsla i na Maletínu. Trenér Petr Ullmann byl ale před zápasem podle svých slov při zemi.

„Měli jsme obavy, protože v prvním kole soupeř vyhrál 3:0. Nakonec mu ale nepřijeli tři hráči, byť nechyběli Bajer a Michalčáci,“ uvedl Petr Ullmann, trenér konických fotbalistů. Právě jeden z bratrů se navíc záhy trefil. „Stalo se tak ze standardky. Pomohla nám ale pauza na pití. Změnili jsme to, snažili se vylézt dopředu a začít aktivně. Což se podařilo,“ odtušil Petr Ullmann. Ještě do poločasu jeho tým otočil. Postupně pak stále více bylo zřejmé, kdo bude vítězem. „Soupeř měl jen jednoho hráče na střídání, my byli kompletní. Nakonec Maletín odešel fyzicky a byl z toho výsledek 4:1. Šancí jsme ale měli ještě mnohem více, co třeba Holub s Jašíčkem spálili…“ kroutil hlavou Petr Ullmann. Po zápase měl tedy hráčům za co děkovat, zejména autorovi hattricku Jaromíru Krásovi. „Za stavu 0:1 jsme se dokázali zvednout a jít za vítězstvím. Hráli jsme, co jsme si řekli,“ chválil na dálku konický kouč. V sobotu 21. srpna s týmem zajede do Bělkovic-Lašťan. Zápas začne v 16.30 hodin. (sob)

TJ Sokol Konic - Maletín

4:1 (2:1)
Branky: 36., 41. a 56. J. Krása, 58. Širůček – 29. L. Michalčák. Rozhodčí: Motal – Kopecký, I. Antoníček. Žluté karty: 29. Drešr, 80. Širůček, 84. Neoral – 80. M. Michalčák. Diváci: 130.

Sestava Konice: Huňka – R. Krása (75. Příkopa), F. Drešr (75. Ryp), Procházka, L. Blaha (65. M. Drešr) – Pospíšil, Neoral, Kořenovský, J. Krása (75. Růžička) – Širůček, Jašíček (59. Holub). Trenér: Petr Ullmann.