Tradiční akce na druhý svátek vánoční napsala i v letošním roce další pokračování. Před kostelem svatého Václava v Nezamyslicích se tak i během letošních svátků vytrubovalo. Za doprovodu Markovanky s kapelníkem Markem Novákem si tak občané městysu užili i letos koledy a vánoční melodie. Sváteční podvečer navíc ozvláštnil lesk i mráz a zasněžené okolí kostela a zámku. Vánoční atmosféře, kterou si užívalo více než sto místních, tak opravdu nic nescházelo.

Program začal přesně na čas a Markovanka spustila hned, jak zvony odbily osmnáctou hodinu. Po první koledě přidal své slovo i starosta městysu Vlastimil Michlíček. „Jsem rád, že i v letošním roce se můžeme opět potkat u této krásné příležitosti. Chtěl bych vám všem popřát co nejklidnější zbytek letošního roku a aby ten následující byl přesně takový, jaký si ho sami přejete,“ prozradil do pléna starosta.

Pak už byl čas na vánoční koledy, které potěšily všechny generace. Děti nezapomněly ani na prskavky a u vánočního stromečku a betlému tak zavládla sváteční atmosféra. Někteří si koledy notovali a navzájem se spoluobčany si přáli vše dobré. Na náměstíčku tak nechyběly novější písně ani nejznámější koledy, které patří k Vánocům.

Pro všechny zúčastněné byl otevřen také kostel svatého Václava, kde si mohl každý přijít prohlédnout krásný betlém, především ti nejmenším z něj měli nefalšovanou radost. I v letošním náročném roce tak v Nezamyslicích napsali další pokračování tradiční vánoční akce, kterou si všichni zúčastnění pochvalovali. Ani chybějící občerstvení a něco na zahřátí vinou koronaviru místním nescházely a ve sněhové nadílce a mrazu se náležitě bavili.