To, čeho se nejspíš hodně fotbalových příznivců obávalo, se stalo skutečností. Průběh druhé ligy byl narušený karanténou klubu FK Dukla Praha. Stalo se tak už ve druhém kole po rozjetí jarní části Fortuna:Národní ligy. „Vzhledem k vyššímu počtu nakažených hráčů i členů realizačního týmu covidem-19 rozhodla Hygienická stanice hlavního města Prahy o udělení karantény pro A-tým Dukly Praha,“ uvedl web fotbalového klubu.

Výsledkem tak je odložení minimálně dvou utkání Dukly. Zaprvé sobotního zápasu s Prostějovem, zadruhé pak další utkání v 15. kole, tentokrát s Blanskem. „Na neurčito se tak odkládají naše zápasy 14. a 15. kola Fortuna:Národní ligy proti Prostějovu a Blansku. O náhradních termínech vás budeme informovat,“ sdělil dále klub FK Dukla Jihlava. Už ovšem byl předběžně stanovený termín: utkání mezi Prostějovem a Duklou by se mělo odehrát 30. června.

Koronavirus tímto způsobem třeba zimní přípravu prostějovských fotbalistů tolik nepoznamenal. Nákazu však už několik členů mužstva prodělalo. Mimo jiné útočník David Píchal a trenér Pavel Šustr. Ten má nyní týden navíc k tomu, aby tým připravil na nejbližší zápas. Tím se po odložení utkání s Duklou stal duel s Žižkovem, který se odehraje v netradičním čase, a sice ve čtvrtek 18. března. Utkání začne už ve 14 hodin.