Letošní Chance liga je od začátku poznamenána dvěma skutečnostmi. Zaprvé nutností fanoušků se testovat (nebo být očkovaný), zadruhé nízkou návštěvností. Jak moc jsou tyto dvě zvláštnůstky ročníku v souvislosti, na to je těžké odpovědět. Obě ale nepochybně klubům dělají těžkou hlavu.

Horší je to ale obecně s návštěvnostmi. Ty sice obvykle na podzim nejsou nic moc a zlepšují se až s nástupem zimy, kdy končí většina venkovních sportů, lidé se navíc chodí na hokej „ohřát“. Letošek je ale obzvláště špatný. Průměrná návštěvnost kol sotva přesahuje 500 až 600 diváků. A mnohde je hluboko pod průměrem. Nejde přitom zdaleka jen o kluby jako Benátky nad Jizerou nebo Kadaň, kde už se s mizernou návštěvností tak nějak počítá. Ale o prvoligovou klasiku.

Dá se samozřejmě namítnout, že ještě neproběhla některá derby. Což je sice pravda. Několik atraktivních duelů však již proběhlo. A ani ty nedokázaly přilákat. Příklad? Poruba versus Přerov – 680 diváků. Nebo Vsetín proti Přerovu – 1307 diváků. Na Prostějov zase v Havířově jich nepřišlo ani 900. Bída, kam se jen člověk podívá.

Snad to zachrání další kola. Nicméně dosud to vypadá s návštěvností fanoušků velice zle. Snad ji budou Jestřábi zachraňovat.