Další přípravný souboj čeká prostějovské fotbalisty 1.SK Prostějov. V sobotu totiž celek Daniela Šmejkala vyzve dalšího ligového soupeře. Tentokrát ovšem ze Slovenska. O zajímavost je ale postaráno i z jiných důvodů. S FK Senica už před třemi lety tým hrál. A prohrál 1:2. Navíc klub vede někdejší prostějovský trenér Pavel Šustr.

Pojďme se podívat na slovenského soupeře. Senica má za sebou vcelku povedený podzim. Určitě po sportovní stránce. Tým skončil v klidném středu tabulky, tedy na šestém místě. Rovněž v domácích zápasech byl šestým. Co jej zdobilo? Pokulhával sice směrem dopředu, kdy nedal ani dvacet branek – v průměru se trefil přesně jednou na zápas. Vyrovnávala to ale obstojná obrana, která naopak patřila v rámci ligy k tomu lepšímu. Týmu se povedl zejména závěr podzimu, ve čtyřech utkáních za sebou bodoval, z toho třikrát vyhrál poměrem 1:0. Cenná je zejména remíza se Žilinou, sousedem v tabulce, 2:2. Jednalo se o jedinou podobnou sérii Senice na podzim.

Zajímavostí je, že mužstvo podobně jako řada českých týmů sází zejména na dravé mládí. A to téměř ve sto procentech. V týmu výrazně převažují hráči okolo dvaceti let. Věkově z tohoto výrazně vystupuje jen minimum plejerů. Zmiňme Juraje Pirošku a českého hráče Petra Pavlíka. Hráči ale psali na podzim 2021 rozdílné příběhy. Zatímco Pavlík patřil k nejvytíženějším hráčům týmu, Piroška toho příliš na podzim neodehrál. Zajímavé zkušenosti má za sebou Kristopher Twardek. Ten hrál v Anglii, v Irsku a taky v Polsku. Šimon Šumbera má zase četné zkušenosti z české ligy, například z Brna nebo Zlína. O jednu z opor ale Senica nedávno přišla, odešel totiž Elvis Mashike Sukisa, který se přesunul do Žiliny. Sukisa byl přitom zdaleka nejúspěšnější střelec Senice na podzim, vstřelil sedm branek.

Utkání začne 5. února v 11 hodin dopoledne. Pro FK Senica půjde o generálku před startem jarní části ligy.