Ahoj všichni,

dnešní příspěvek by měl být spíše prosbou, apelem, výzvou nebo jak to chcete nazvat. Ono je to vlastně jedno, spíš bych byl rád, kdybychom se toho alespoň většina zkusili začít držet. Máme březen a po dvou letech se můžeme cítit takřka svobodně. Bohužel ty dva roky nám de facto zdevastovaly obyvatele a stát na takovou míru, že tu máme společnost, jež evidentně potřebuje nějaký restart.

 

Ten ovšem za ni nikdo neudělá a musí jej udělat sama. Prvním krokem je to, aby se lidé zase sjednotili a nebyli rozděleni především na dva hlavní tábory. Možná tušíte, o čem mluvím. A proto se pokusím i mezi nás Prostějovany zasít semínko jednoty. Pojďme společně ze slovníku vynechat slova antivaxer či opačně očkovaná ovce a přestaňme se navzájem hádat a urážet. Každá strana má svoji pravdu a diskuse na sociálních sítích se ovšem vždy zvrhnou jen v hádky.

Doba ukázala, že ne všechno byly konspirační teorie a že také některé názory byly až zbytečně extrémní. Někdo se dnes cítí podveden, někdo se cítí morálním vítězem, dokonce až hrdinou. Ani jeden si neuvědomuje, že byl vlastně jen součástí něčí hry, jež pomohla několika jedincům se pořádně napakovat a některým dalším umožnila ohýbat nejvyšší zákon státu, tedy ústavu, a ovládat obyvatele, kteří jim dali důvěru.

Ukázalo se naštěstí také to, že část soudů neztratila zdravý rozum a postavila se za své obyvatele. Opět jen doba ukáže, zda karma dožene ty, kteří zneužili své postavení jen ve svůj prospěch. Ale my občané máme šanci vzít zase osud do svých rukou. Znovu říkám, že musíme být jednotní. Proto si nabídněme navzájem ruku k podání a vzájemnému usmíření, protože jen v jednotě je síla. Jedině tak lze společně budovat svou obec, tedy i naše město. Nadechněme se svobodně a pojďme vstříc lepším časům.

Marty