Ze dvanácti hráček VK Prostějov, jež společně vybojovaly mistrovský titul za vítězství v uplynulém ročníku nejvyšší tuzemské soutěže volejbalistek, bude hned šestice brzy pokračovat dál. Tentokrát v reprezentačních barvách.

Do národního výběru České republiky byly nominovány nahrávačka Simona Bajusz, blokařka Kateřina Kvapilová a smečařka Klára Faltínová, pozvánku do mládežnického družstva ČR U21 obdržela smečařka Michaela Smolková. A povolávací oznam do reprezentace Slovenska pak dostaly jak univerzálka Karin Šunderlíková, tak smečařka Karolína Fričová. „Je to naše skvělá vizitka, že máme tolik děvčat v nároďácích. A pro holky pocta i odměna, byť velice náročná. Budou mít minimum času na odpočinek, než jim začne nová příprava – tentokrát už nikoliv klubová,“ uvedl hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Češky včetně prostějovského kvarteta se sejdou na tréninkovém kempu 9. května v Kutné Hoře, zatímco Slovenky se dvěma členkami úspěšné hanácké družiny mají sraz na zahajovací soustředění již 5. května v Púchově. „Navzdory únavě se moc těšíme,“ shodly se plejerky VK, které na sebe narazí v základní skupině Golden European League. A z parťaček tudíž budou soupeřky.