Pěkně nabitý byl lednový program Městského divadla v Prostějově. Nechyběla v něm mimo jiné černá komedie, koncert mladého klavíristy, který sbírá úspěchy po světě, představení plné precizní akrobacie či pohádka o vodníku Česílkovi. Jenže nic z toho nebude!

Aktuální epidemická situace je pro kulturu přímo smrtelná. Na její vzkříšení čekají i stovky pravidelných návštěvníků Městského divadla v Prostějově. Ještě začátkem prosince to vypadalo, že by se zkraje roku mohli dočkat. Lednový program byl pečlivě připraven, pokud to bylo možné, všechna zrušená představení našla své náhradní termíny. Začínat se mělo v úterý 5. ledna černou groteskou o klukovi, který nemohl obejmout svoji dívku, nazvanou příznačně Bezruký Frantík. Na následující pondělí pak byl připraven koncert neobyčejně talentovaného klavíristy Ivo Kahánka.

Jenže vše bohužel zůstalo pouze v rovině přání. „Nová divadelní sezóna u nás zatím ze známých důvodů nezačne. Pro zrušená lednová představení hledáme náhradní termíny. Stále nepřestáváme věřit, že vše naše diváky bude moci přivítat, co nejdříve to situace umožní,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.

Zatímco divadlo stále čeká na diváky, připravili lidé kolem něj na Facebooku alespoň průvodce po skrytých zákoutích Národního domu. Lidé se tak mohou dozvědět zajímavosti o nedávné obnově vitráží, co vše skrývá divadelní věž či jak každé představení vidí jevištní technik.    

Co se mělo v lednu hrát v divadle?

5. 1. Bezruký Frantík

11. 1. Koncert Ivo Kahánka

12. 1. Rebelky

18. 1. Koncert La Búsqueda

19. 1. Špinavý obchod

20. 1. Kolaps

21. 1. Na plný coole

30. 1. Vodník Česílko