Takového šoféra potkat na silnici, to zavání malérem! Nejen pro něj, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Možná bylo štěstí, že totálně zpitý muž sedl za volant v noci, jinak mohl někoho dalšího zranit. Takhle po vypití několika piv, skoro půl litru vína a také tvrdého alkoholu autem ničil „jen“ zrcátka zaparkovaných vozidel a prorazil oplocení pozemku v centru Prostějova.

„V neděli 7. března po druhé hodině v noci řídil čtyřiatřicetiletý muž osobní Renault nedaleko centra Prostějova. V ulici Stanislava Manharda měl při neopatrné jízdě poškodit zpětné zrcátko zaparkovaného Fiatu a poté narazit do drátěného oplocení pozemku. Dále měl řidič pokračovat do ulice Určické, kde poškodil zpětné zrcátko zaparkovaného Peugeotu, ulice Na Hrázi, až byl v Bulharské ulici zastaven policejní hlídkou,“ popsal opileckou noční jízdu František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR, územního odboru Prostějov. 

Provedenými dechovými zkouškami policisté naměřili u řidiče hodnoty 1,86 a 2,04 promile alkoholu v dechu. „S výsledky muž souhlasil a přiznal vypití tří piv, 0,4 litru vína a odlivky destilátu. Další jízda mu byla zakázána a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti a peněžitý trest,“ konstatoval policejní mluvčí.

Ke zranění osob při dopravních nehodách nedošlo. Výše způsobených hmotných škod byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun.