Kvůli hlučné hádce u sousedů přivolala předminulý čtvrtek 10. března ve večerních hodinách žena z jednoho prostějovského činžovního domu strážníky. Ti v inkriminovaném bytě našli na mol opilou čtyřiačtyřicetiletou ženu, jejího stejně opilého jednatřicetiletého přítele a dva nezletilé hochy.

Hlídka Městské policie Prostějov v uvedeném bytě zkontaktovala ženu ve věku 44 let a 31letého muže. Oba byli zjevně pod vlivem alkoholu. V bytě se nacházeli i dva nezletilí chlapci. „Oba dospělí uvedli, že před chvílí měli malou rozepři s otcem dětí, ale ten se již na místě nenachází,“ prozradila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov.

Při provedené orientační dechové zkoušce u ženy strážníci naměřili hodnotu 3,89 promile alkoholu v dechu. „Vzhledem k tomu, že se matka nacházela ve značně podnapilém stavu a nedokázala se o své děti postarat, vyžádali si od ní strážníci kontakt na jiného rodinného příslušníka, kterému by byly děti předány,“ popsala další kroky Greplová.

Na místo se po telefonickém hovoru dostavila sestra ženy.  Bohužel i ta byla ve značně podnapilém stavu! Strážníci proto ještě jednou kontaktovali sousedku, která celou situaci nahlásila. „Žena uvedla, že hoši u ní již několikrát při podobných situacích přespávali a kluci tvrzení sousedky potvrdili. Sami navrhli, že by u ní raději přespali,“ sdělila dále mluvčí prostějovských strážníků a dodala: „S návrhem svých dětí souhlasila i podnapilá matka. O celé situaci strážníci informovali pracovnici OSPODu.“