Anglický týden prožívá v rámci programu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prostějovské eskáčko. Po první jarní výhře proti Vyškovu čeká na svěřence nového trenéra Michala Šmardy rezerva pražské Sparty, která má domácí prostředí pro letošní sezónu na stadionu žižkovské Viktorie. Zápas začne tuto neděli 23. dubna v 10:30 hodin.

Druhým soupeřem v týdnu bude Sparta Praha „B“. I výběr z akademie na Strahově, stejně jako Vyškov, působí v soutěži druhým rokem. Zde se ale věci vyvíjejí opačně. Zatímco Vyškovu se loni dařilo méně a v nynější sezóně více, Sparta po loňském pátém místě zůstává za očekáváním. Tým byl dokonce zkraje jara mezi úplně nejhoršími celky. Pomohla mu ale výhra nad Táborskem, která při vyrovnanosti tabulky znamenala posun nahoru. Zlepšenou formu potvrdila rezerva letenského klubu v nedělním dopoledni, kdy přišla o výhru nad exprvoligovou Karvinou až v nastaveném čase. I bod ale tým kouče Janouška udržel v klidnějších patrech, byť ony rozestupy jsou stále hodně titěrné.

Také Sparta Praha „B“ patří mezi soupeři Prostějova k těm méně oblíbeným, dosud s tímto celkem zapsalo eskáčko v posledních dvou sezónách bilanci jedné výhry a dvou proher a skóre 1:6, naposledy prohrálo 0:2. Otázkou bude, kolik posil „A“-týmu bdue moci rezerva nyní využít, ale vzhledem k programu Sparty „A“ se dá očekávat, že minimálně jména jako Karabec, Daněk, Vorel, Vydra, Kamenović či další, se proti Prostějovu objeví. Nejvíce toho za „béčko“ odehrál teprve dvacetiletý Daniel Kaštánek, aktuálně kapitán týmu. O nejvíce branek, a sice pět, se postaral Petr Pudhorocký, který už ale svírá prvoligové zkušenosti za Hradec Králové. Zajímavostí je, že Sparta „B“ trvale patří k týmům s nejnižším počtem vstřelených branek. Tak snad se nerozstřílí zrovna v nedělním dopoledni.  

 

#KLUBBODY
1. MFK KARVINÁ 42
2. SK LÍŠEŇ 2019 41
3. FK VIAGEM PŘÍBRAM 40
4. FK VARNSDORF 38
5. MFK VYŠKOV 37
6. FK DUKLA PRAHA 36
7. FC SELLIER & BELLOT VLAŠIM 31
8. MFK CHRUDIM 31
9. AC SPARTA PRAHA B 28
10. FC VYSOČINA JIHLAVA 28
11. SK SIGMA OLOMOUC B 26
12. FC SILON TÁBORSKO 26
13. 1.SK PROSTĚJOV 26
14. FK TŘINEC 25
15. SLEZSKÝ FC OPAVA 23
16. SK SLAVIA PRAHA B 21