V rámci dnešního vydání otevíráme už druhou desítku tradičního seriálu FOTBAL EXTRA. Stejně jako v minulém týdnu jsme se zaměřili na I.B třídu – skupinu „A“, která je co do počtu regionálních zástupců nejbohatší. Po vhledu do kádru Klenovic a Otaslavic se tentokrát podíváme na zoubek zbylému trojlístku sestávajícího z Brodku u Prostějova, Mostkovic a Vrchoslavic, kde se i jim ve dvou případech nevede vůbec špatně.

Stejně jako jste byli v předešlých přestávkách zvyklý, tak se i nyní ohlížíme za podzimem, jenž toho nabídl opravdu hodně. O řadě momentů jsme vás již informovali, ale stále je co nabídnout. Už jsme vám tak stihli přinést souhrny všech mužských, ženských, ale i mládežnických kategorií, nyní se postupně zaobíráme všemi soutěžemi daleko podrobněji. Už jsme se tak ohlédli za premiérou Kostelce v divizi a dva díly jsme se věnovali krajskému přeboru, kde najdeme hned kvarteto účastníků z regionu. Následoval první vhled do I.A třídy, jedno číslo vyplnil zástupce druhé nejvyšší soutěže 1.SK Prostějov před startem zimní přípravy a stihli jsme už uzavřít i I.A třídu v Kralicích. Minule jsme poprvé zacílili na I.B třídu, kde také v dnešním díle pokračujeme.  

Brodek u Prostějova po nováčkovské sezóně očividně neztratil elán a oproti předešlému ročníku začal daleko lépe hrát i venku. Díky tomu se tak drží v horní polovině tabulky. A nebýt horšího dojezdu podzimu, mohlo být ještě veseleji. Mostkovice jsou naopak celkem, který poslední dobou pendluje mezi jednou a druhou stranou. Po návratu do „A“ skupiny však také patří mezi ty, kteří své místo mají jisté. Naopak ve Vrchoslavicích se opět nic podstatného neudálo, mužstvo opět čeká boj o záchranu. Loni tomu hodně přispěly Pavlovice u Přerova, které byly odsouzené už po podzimu, teď to bude náročnější souboj.

 

11. díl fotbalu EXTRA najdete v tištěném vydání ze dne 29. ledna