Stejný výsledek jako před týdnem, jen s odlišným soupeřem, zapsalo fotbalové eskáčko v rámci zimní Tipsport ligy. V posledním zápase tradičního turnaje, který je kořením pro dlouhou přípravu, se ve větrném počasí diváci dočkali hned pěti branek, z nichž hned čtyři padly v úvodních pětačtyřiceti minutách. Stejně jako před týdnem svěřenci kouče Zavadila padli o jedinou branku poměrem 2:3, kdy marně dotahovali ztrátu.

 

Úvodní minuty toho v silném větru příliš nenabídly a na první šanci se čekalo do patnácté minuty. V ní však byli hosté hned úspěšní, kdy se povedlo Opavě dostat na středu k míči. Po rychlé kombinaci byl na konci Rezek, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Jen tři minuty stačily hostům ke druhé trefě, kdy se po další ztrátě ve středu pole rodil rychlý kontr a u centrovaného míče zůstal osamocen Rezek, jenž si v krátkém sledu připsal i druhou trefu – 0:2.

Eskáčko ale očividně druhá branka probudila z letargie a hned se hnalo za snížením. To se povedlo téměř okamžitě, když ve 20. minutě rohový kop směřovaný do branky doklepl do sítě Mach – 1:2. Po půlhodině si ale hosté vzali své dvoubrankové vedení zpět. Přetažený míč se dostal k Rezkovi, který míč přiťukl na Málka, ten se trefil náramně do víka – 1:3. V dalších minutách bylo znát, že Prostějov chce výsledek změnit, ale Opava působila živějším dojmem a vše si dokázala pohlídat.

Začátek druhé půle nabídl určité změny na obou stranách, ale k vidění v prvních minutách byl spíše boj o střed hřiště. Stejně jako v prvním poločase se pak první šance proměnila v branku, kdy se k propadlému míči dostal první Malec před brankářem Čížem a míč kolem něj poslal pohotově do branky – 2:3. V 63. minutě mohl mít dlouhán sestavy i hattrick, ale Matoušek se zachoval sobecky, když vystihl přihrávku hostujícího brankáře a místo nahrávky před prázdnou branku volil zakončení, kde brankář svou chybu napravil.

Poslední dvacetiminutovka patřila jasně domácím, kteří svého soupeře zavírali na jeho polovině. Největší šanci na srovnání měl Slaměna, ale branku netrefil. V samém závěru si eskáčko nepomohlo ani standardkami. Utkání tak skončilo stejným rozdílem jako minulou sobotu proti Sigmě Olomouc a Prostějov tak zakončil letošní ročník Tipsport ligy s bilancí jedné výhry a dvou porážek.

 

Zimní Tipsport liga – 3. kolo

1.SK Prostějov – SFC Opava

2:3 (1:3)

Branky: 20. Mach, 58. Malec – 15. a 18. Rezek, 31. Málek. Rozhodčí: Silný – Řezníček, Ehrenberger.

Sestava Prostějova: Vejmola – Kulig, Ševčík, Bednár – Badra, Slaměna, Matocha, Mach, Látal – Matoušek, Malec. Střídali: Zapletal, Gabriš, Bartolomeu, Studený, Spáčil. Trenér: Pavel Zavadil.

Sestava Opavy: Číž – Kopečný, Pejša, Janoščin, Hýbl, Blecha, Omale, Přichystal, Málek, Rezek, Ondráček. Střídali: Wehowský, Šrek, Celta, Kadlec, Pawlik, Hafera, Haitl, Sochor. Trenér: Miroslav Brožek.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel ZAVADIL – 1.SK Prostějov

„Začátek utkání od nás nebyl špatný, ale pak jsme se ještě v prvním poločase dopustili tří obrovských chyb, které se nám opakují. Takto to dál nepůjde, protože je nemůžeme takto jednoduše dělat. Ti hráči si to musí uvědomit, jinak hrát nebudou. Celkově bych řekl, že soupeři to o něco více lepilo a byl běhavější než my. Nám vždy ten krůček chyběl. To může být i fází přípravy, takže z toho bych zase tak velkou vědu nedělal, jsme teď ve velké intenzitě tréninku. Ve druhé půli jsme byli aktivnější, ale chyběl nám větší důraz a agresivita v předbrankovém prostoru. Musíme se z toho zase poučit a musíme si všichni říct, že hrajeme za sebe, ale i celý tým.“

Miroslav BROŽEK – SFC Opava

„První poločas splňoval parametry, které jsme tam chtěli mít a jimiž se v soutěži chceme ukazovat. Byla tam dobrá kombinace a byli jsme hodně na míči. Poločas jsme tak zaslouženě vyhráli. Ve druhé půli už nám docházela šťáva a soupeř nás přehrával, ale jsem rád, že jsme to dokázali udržet. Za celkovou hru jsem spokojen, ale dvě inkasované branky mě mrzí, protože si myslím, že obě byly hodně laciné a toho se musíme vyvarovat.“