Stejně jako v minulém roce, tak i v tom letošním zavítalo v rámci své letní scény Moravské divadlo Olomouc do Otaslavic. Tentokrát počasí přálo, a tak se diváci dočkali představení pod otevřeným nebem v místním amfiteátru ve farské zahradě. Po loňském úspěšném představení Když se zhasne se návštěvníci mohli těšit na tragikomedii Královny, která vypráví příběh tří žen z pokoje psychiatrické léčebny. Kromě dramatických chvilek nechyběla hlavně notná dávka humoru na aktuální témata, takže diváci odcházeli spokojení.

„Po loňském úspěšném divadelním představení Když se zhasne, které však pro nepřízeň počasí muselo být odehráno v místní sokolovně, jsme se rozhodli opět oslovit Moravské divadlo, navíc se nám letos podařilo poprvé v historii dostat profesionály do naší krásné farské zahrady. Divadelní představení zhlédlo více než 150 diváků a těší mě, že všichni odcházeli naprosto nadšení,“ zmínil místostarosta obce Mojmír Sokol.

V Otaslavicích by rádi v nastolené spolupráci s divadlem pokračovali. Menší kaňkou však pro pořadatele byl fakt, že většina návštěvníků nebyla místních, ale dorazili spíše přespolní, což vedení obce mrzí. Věří však, že se vše časem změní.

„Chtěl bych zároveň poděkovat vedení divadla i všem aktérům, bez nich by totiž nebylo možné nic takového uspořádat. Poděkovat musím i všem příchozím divákům. Pro ty, kteří by chtěli i nadále žít kulturou v Otaslavicích mohu slíbit pravidelné páteční setkání v letním kině, vždy jednou za čtrnáct dnů. První proběhne 30. června,“ doplnil Sokol.