Nedávno se na prostějovském náměstí T. G. Masaryka v Prostějově představily auto a moto veterány. Mezi jejich obdivovateli Večerník zahlédl i náměstka primátora Jiřího Pospíšila. A ne jen tak náhodou. Jak jsme zjistili, uvažuje o změně svého hobby.

 

O Jiřím Pospíšilovi je všeobecně známo, že je zapáleným sportovcem. Nyní v sobě objevuje novou vášeň, veterány. A to díky rodinné Škodě 105. „Naše rodina si ji pořídila jako novou v roce 1985. Sloužila více než dobře, projeli jsme s ní spoustu krásných míst. Je velice zachovalá, byla celou dobu opečovávaná a garážovaná. Před sedmi lety ji maminka odstavila do garáže. Nasadil jsem baterku, otočil klíčem a motor bez problému naskočil,“ popsal Večerníku anabázi světle zeleného vozu Jiří Pospíšil.

U členů Hanáckého auto moto veterán klubu se informoval, co je ke zprovoznění vozu třeba. „Teď se rozhoduji, zda ho postavím na veteránské značky, což by znamenalo, že bychom s ním mohli jezdit pouze na srazy atd., nebo vyzvednu SPZ z depozitu a bude jezdit v běžném provozu,“ doplnil.

Ať nastane jakákoli varianta, jedno je jisté. Škodovka zůstane nadále rodinným klenotem, který se nepouští.