Zase bude na co chodit! Divadlo Point nedlouho před koncem aktuální sezóny vytáhlo zcela novou divadelní hru, která je tentokrát určena nejen rodičům, ale i jejich dětem. Všichni společně se mohou vypravit na Cestu kolem světa. Hra ovšem nevznikla podle notoricky známého románu Julese Verna, předlohou jí byla stejnojmenná komedie plná dobrodružství, lásky a humoru od Jiřího Janků.

 

 Premiéra Cesty kolem světa v podání Divadla Point se konala v pátek 2. června v prostorách divadla na Husově náměstí, první repríza byla k vidění tamtéž hned následující středu 7. června v rámci divadelního festivalu MEDart. Obě představení byla již dlouho dopředu beznadějně vyprodána a reakce na ně jsou veskrze nadšené. „Jak jsem se smál, tak jsem si potrhal stehy v puse! Rekonvalescence vytržené osmičky začíná nanovo, ale stálo to za to,“ zhodnotil například Lukáš Kameníček.

Slova uznání našla i končící ředitelka Městského divadla v Prostějově. „Skvěle jsme se bavili, díky za hezký večer,“ vzkázala Jana Maršálková.

Příběh hry se točí kolem sebevědomé cestovatelky Feminy Jones, která se za pomoci své společnice snaží uskutečnit cestu kolem světa za méně než 80 dní a dokázat tak konečně světu, že ženy jsou lepší než muži. „Tuto hru jsme si vybrali pro jejího dobrodružného ducha a rodinný charakter. Příběh nabízí divákům zábavu, napětí a příležitost uvědomit si důležitost rovnosti pohlaví tak trochu po našem,“ osvětlil režisér představení Vítězslav Lužný, který si v něm i sám zahrál. Kromě něj se v inscenaci objevují další stálice Pointu včetně Jakuba Hyndricha či principála Aleše Procházky.

V pátek 9. června se v Divadle Point konal tradičně netradiční kabaret, na jehož konci symbolicky zhasla světla za uplynulou v pořadí již 18. sezónou.

Herci a diváci se tak do Pointu vrátí až po letních prázdninách. Kromě Cesty kolem světa, budou moci zajít také na hry Encyklopedie akčního filmu a Švédský stůl. „Věříme, že letošní sezóna, která se nesla v duchu tématu Cesta může být cíl přinesla divákům pestrou paletu emocí a zážitků. Těšíme se na setkání na našich představeních i v příští sezóně. Už teď se nemůžeme dočkat!“ vzkazují divadelníci z Pointu, kteří na závěr nezapomněli poděkovat všem, kteří je podporují.