Znovu před vlastními fanoušky by se měli představit svěřenci kouče Šmejkala už ve středu dopoledne v areálu Za Olympijskou ulicí. Tentokrát se Prostějov utká se třetiligovou rezervou olomoucké Sigmy. I když musel být sobotní duel proti slovenské Senici zrušen, nadcházející zápas by měl proběhnout bez komplikací a fanoušci se tak dočkají třetího domácího střetnutí v rámci přípravy na jarní část.

Po podzimním mistrovi Moravskoslezské fotbalové ligy tak čeká na eskáčko i její vicemistr. Rezerva ligového celku, se kterou spolupracuje i Prostějov – a už nejednou jsme byli svědky hráčských přesunů mezi těmito kluby – patří mezi nejlepší třetiligové kluby, neztratil by se ani ve druhé lize. Mužstvo kouče Chromého staví především na mladých odchovancích a na zkušenosti ligových hráčů, kteří se po zranění, případně při nenominaci na zápas A týmu chodí rozehrát.

Za podzimní část se může Sigm „B“a pochlubit jednoznačně nejlepším skóre, kdy vstřelila nejvíce branek, hned 46. Ale také vynikající defenzivou, zde jí se třinácti obdrženými brankami patří druhé místo. S bilancí dvanácti výher, čtyř remíz a jediné porážky jí to pak stačí na druhé místo, tři body za vedoucí Kroměříží. Do utkání by pak mohli zasáhnout i dobře známí hráči, kteří něco odehráli i v Prostějově, jako Jakub Matoušek a Jiří Spáčil.

Domácí celek nyní řešil jisté zdravotní komplikace, ty by ale neměly znamenat nic zásadního pro středeční duel. „Na Slovensko bychom nemohli vycestovat doplněni o případné dorostence kvůli proticovidovým opatřením. U některých hráčů se navíc jedná o drobnější virózu a lehčí zranění, takže ve středu už bychom na tom měli být i počtem v pohodě a se zápasem stoprocentně počítáme,“ doplnil lodivod mužstva Daniel Šmejkal.

Přípravné utkání začne ve středu 9. února v 10.30 hodin na hřišti v areálu Za Olympijskou ulicí.