Tohle mohlo být pro některé překvapení. Zatímco po celý pracovní týden vleky v Kladkách stály, o uplynulém víkendu se navzdory citelnému oteplení rozjel alespoň ten kratší z nich. A v sobotu 12. února dokonce došlo i na noční lyžování.

 

Krásného slunečného počasí a zasněžené sjezdovky si o víkendu mohli užívat lyžaři v Kladkách. K dispozici jim byl vlek Poma a dětské lano. „V pondělí sedmého února jsme provoz až do pátku jedenáctého přerušili. Sníh byl hodně rozměklý, ale nebylo by to pro nás efektivní. Ovšem na víkend jsme byli opět připraveni. Návštěvnost byla slušná, přesto se lyžovalo prakticky bez front,“ prozradil Večerníku Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky, který areál spravuje.

Provozovatelé se nyní obávají nadcházejícího týdne. Výraznějšího ochlazení, které by odpovídalo polovině února, se totiž bohužel nedočkáme. Ba právě naopak. Zejména ve čtvrtek 17. a v pátek 18. února hrozí, že by mohlo na sjezdovku pršet, což pro sněhovou pokrývku představuje vždy pravou pohromu.

„Pokud se déšť změní ve sníh a napadne ho dost, tak to snad ještě nějak zvládneme. Bude-li to možné, jsme připraveni sjezdovku děly dosněžit. Pokud vše dobře dopadne, tak vlek pojede i nadcházející víkend, ale slíbit to v tuto chvíli nemůžeme,“ vzkazuje všem přívržencům lyžování Jiří Křeček.