Tak snad to k něčemu bude. Večerník nedávno informoval o zdevastované „kazatelně“ mezi Brodkem u Konice a Hrochovem. Nejednalo se přitom o ojedinělou záležitost, během uplynulého roku byly obdobně poničeny další dva posedy. V posledním případě vandaly při jejich nájezdu zachytila fotopast. Zajímalo nás, zda se již sami přihlásili myslivcům, jimž škodu způsobili.

Poničený posed myslivci vybudovali v krásné přírodě poblíž Hrochova na okraji zalesněného údolí Brodeckého potoka. Za jeho zničením stály nevycválané děti, které zde odpalovaly pyrotechniku. Kromě toho tu po nich zůstala pořádná spoušť včetně vymlácených oken, rozesetých střepů a vyházených židlí. Naštěstí je zachytila fotopast. Myslivci je následně veřejně vyzvali, aby se ohlásili a celou situaci s nimi řešili. Jenže k tomu stále nedošlo.

„Zatím nás nikdo nekontaktoval, nicméně stále platí, že se s vandaly zachycenými fotopastí hodláme sejít. Nemůžeme to nechat jen tak, jen během uplynulého roku byly podobně zničeny další dva posedy,“ řekl nám Michal Kolář, předseda Mysliveckého spolku Lipová – Hrochov.

Dle předchozích informací není vyloučeno, že k posedu poničeném v samotném závěru uplynulého roku vandalové přijeli na čtyřkolkách. „Všechny naše posedy jsou střeženy fotopastmi. Chceme to na ně do budoucna i napsat, snad to lidi odradí od toho, aby je ničili. Také některé z nich zřejmě budeme muset začít zamykat, i když to pro nás nebude úplně pohodlné,“ uzavřel Michal Kolář.