S touhou zaskočit favorizovaného soupeře odletěli tenisté České republiky do Argentiny, kde odehrají kvalifikační utkání Davis Cupu. Domácí se na antuce v Buenos Aires představí v nejsilnější možné sestavě, ve které bude i světová třináctka Diego Schwartzman. Tým dále tvoří Federico Delbonis (37. v pořadí dvouhry), Sebastián Báez (77.), deblová pětka Horacio Zeballos a Máximo González.

„Do Argentiny se vracíme po deseti letech. Ani tehdy jsme nebyli favorité. Schwartzman a Delbonis jsou výborní hráči, navíc se hraje v jejich prostředí a na jejich oblíbeném povrchu. Po posledních výsledcích našich hráčů tam ale určitě nejedeme odevzdaní a pokusíme se zvítězit,“ naznačil při odletu bojovnou náladu v týmu kapitán Jaroslav Navrátil.

Český výběr nastoupí v Buenos Aires ve složení Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva.

„Před deseti lety jsem byl přilepený u televize a vůbec by mě nenapadlo, že do Argentiny odcestuji jako hráč. O to více si šance vážím. Nedávný turnaj v Rotterdamu mi ukázal, že můžu hrát vyrovnané zápasy se světovou špičkou. Věřím, že mi to pomůže i v Davis Cupu,“ prohlásil Lehečka, jednička výběru. „Na antuce už trénuji. Zvykám si na odlišné pohyby na pomalém povrchu. Dost času na další trénink bude i na místě, mělo by to být v pohodě,“ věří člen prostějovského tenisového klubu.

Dobrou náladu české reprezentace potvrzuje také jeho oddílový kolega Kopřiva. „Moc se do Argentiny těším. Bude to těžký soupeř, ale věřím, že máme dobrý tým. Všichni teď hrajeme slušně a můžeme uspět,“ uvedl Kopřiva před těžkým duelem, který se bude hrát 4. a 5. března.

 

MUŽI

Dubaj

Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Čilič (Chorvatsko) 6:4, 7:6. 2. kolo: Veselý – Bautista (8-Španělsko) 6:2, 6:4. Čtvrtfinále: Veselý – Djokovič (1-Srbako) 6:4, 7:6. Semifinále: Veselý – Shapovalov (6-Kanada) 6:7, 7:6, 7:6. Finále: Veselý – Rubljov (2-Rusko) 3:6, 4:6.

Pau – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (3) – Kukuškin (Kazachstán) 0:6, 2:6

Vale do Lobo - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina (2) – Echeverria (Španělsko) 6:7, 3:6