Už jen za měsíc a kousek odstartuje nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov nový ročník 1. ligy družstev mužů ČR 2022. Ve druhé nejvyšší týmové soutěži tuzemska působí téměř jednu celou dekádu, jejich dosud největším úspěchem byl zisk bronzu za třetí příčku. Letos po hráčském posílení však budou pomýšlet ještě výš.

„Nechci mít žádné přehnaně silácké řeči, ale naším minimálním cílem určitě bude postup do semifinále. A vzhledem k tomu, že se podařilo rozšířit i zkvalitnit kádr, bych se vůbec nebál mít ještě odvážnější ambice. Uvidíme, jak nám to s pozměněným kolektivem půjde přímo na hřišti. Nicméně vybojovat účast v prvoligovém finále byl vždycky můj sen, podobně to vnímají také kluci,“ poukázal hlavní kouč Sokola I Richard Beneš.

Připomeňme, že se mu i díky pomoci renomovaného manažera Miroslava Černoška povedlo přivést dvě zvučné akvizice, a sice bývalého mistra světa i Evropy Martina Müllera z Modřic a dalšího někdejšího extraligistu Petra Zemánka (Ivanovice na Hané). Odtamtud se navíc vrací Petr Deutsch, který v hanáckém mužstvu působil předloni.

„Noví kluci se už delší dobu zapojují do našich tréninků, sehrávají se s ostatními parťáky a sžívají jak s mančaftem, tak s prostředím. Společná příprava probíhá aspoň jednou týdně, a pokud to jde, tak i dvakrát. Pořád jsme amatérský sport, snažíme se tedy dělat maximum, co komu umožňují pracovní nebo jiné povinnosti. Každopádně mám z dosavadního průběhu tréninkového procesu v tomto roce zatím velice dobrý dojem, přípravu chceme před blížící se sezónou ještě zintenzivňovat,“ řekl Beneš Večerníku.

Podle již dříve vydané termínové listiny má mužská 1. liga začít v sobotu 2. dubna. „Předpokládám, že se do soutěže přihlásí všech osm celků, které mají na účast nárok. Výbornou zprávou jsou postupně rozvolňovaná opatření proti koronaviru, což dává velkou šanci po dvou předchozích nekompletních ročnících konečně odehrát vše v plném rozsahu podle plánu. To znamená čtrnáct prvoligových kol základní části a potom závěrečné play-off s následnými kvalifikacemi či barážemi. Na ostré zápasy se již moc těšíme,“ nemohou se dočkat Beneš a spol. (son)

V příštím vydání Večerníku přineseme exkluzivní rozhovor s novou posilou prostějovských nohejbalistů Martinem Müllerem!