Už zítra se uskuteční další jednání Rady statutárního města Prostějova. Konšelé se ale k údivu mnohých tentokrát nesejdou v jednací síni radnice, nýbrž v prostějovské firmě Mubea. Na programu zasedání je více než pět desítek bodů, radní kromě jiného budou projednávat závěrečné přípravy zasedání zastupitelstva, které je na programu už v úterý 5. dubna.

Večerník především zajímalo, proč se jednání prostějovských radních uskuteční na zcela netradičním místě. „Obdrželi jsme pozvání od vedení společnosti Mubea k prohlídce nového provozu této firmy a tuto nabídku jsme přijali. Jde o jednu z nejvýznamnějších firem v Prostějově a tak jsme se rozhodli nabídku přijmout a spojit s návštěvou i jednání rady,“ vysvětlil Večerníku Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora Prostějova.

Úterní jednání rady města začíná v deset hodin dopoledne. „Hned v úvodu budeme schvalovat návrh osobností, které převezmou Čestné ocenění města Prostějova. Zaobírat se budeme dále například zahájením řízení o veřejné zakázce v oblasti marketingových služeb pro město a vyslechneme si také informace o průběhu dalších veřejných zakázek. Budeme schvalovat dotace na rok 2022 v oblasti vzdělávání a sportu, výjimku z městské vyhlášky o zákazu požívání alkoholu na veřejnosti během slavností 500 let Pernštejnů v Prostějově a jako vždy máme v programu mnohé majetkoprávní záležitosti,“ nastínil primátor Prostějova František Jura (ANO).

Radní budou už zítra schvalovat i některá rozpočtová opatření. „Zejména půjde o finanční prostředky na rekonstrukci šaten pro hosty na zimním stadionu, pro úpravu vjezdu do hasičské zbrojnice ve Vrahovicích, na chodník v Luční ulici a mnohá další rozpočtová opatření,“ uvedl náměstek pro stavební investice v Prostějově Jiří Rozehnal (ANO).

Večerník v příštím vydání seznámí čtenáře s výsledky jednání Rady statutárního města Prostějova.