Další zajímavý sportovní počin se nedávno podařil šestnáctileté Kristýně Piňosové ve windsurfingu. Coby mladší závodnici, než byly mnohé soupeřky, se jí podařilo v základním rozjezdu obsadit 3. místo a následně po kompletním závodu ve španělském Cádizu celkové 5. místo v kategorii U19. Umístění přitom mohlo být ještě lepší.

„Celý týden se Kiki pohybovala na špici, jako jediná zajela třikrát první místo. Bohužel poslední den vůbec nefoukalo a nový systém medailové rozjížďky ji shodil na celkové páté místo,“ uvádí matka mladé závodnice, Andrea Piňosová.

Na úspěšnou surfařku Kristýnu Piňosovou čeká důležitý závod na Lago di Garda v Itálii. Tam už v minulosti posbírala několik cenných úspěchů. A i tento závod vlastně napoví, k jak velkým ještě letos může doputovat.

„Čeká ji nominační závod na Gardě, kde se chce kvalifikovat na juniorskou olympiádu. Na české už byla, tohle je ale olympiáda opravdová. Jen pro juniory,“ objasnila maminka Andrea Piňosová. Olympiáda se uskuteční před polovinou července v nizozemském Haagu. „Už ta Garda je taková zkouška na olympiádu. Na ni bude z každé země jeden kluk a jedna holka. A právě nominační závod na Haag bude zde,“ připomíná Piňosová.