Loňská pauza zaviněná koronavirem byla pro dobrovolné hasiče z Čechovic hodně bolestná. Během roku 2021 museli zrušit hned několik akcí včetně Tradičního hasičského plesu. Ten letošní se však již uskutečnil v plné parádě a místní sokolovna se v sobotu večer stala dějištěm již jednatřicátého ročníku. Ovšem jak Večerníku během všeobecného veselí potvrdil starosta místního Sboru dobrovolných hasičů, přípravy letošního hasičského bálu také neproběhly bez problémů. Organizátoři den předtím vyjížděli k ostrému zásahu...

Čechovická sokolovna se uplynulou sobotu už před dvacátou hodinou, kdy hasičský ples začal, utěšeně zaplňovala. „Vloni nám covid-19 nedovolil ples uspořádat, stejně jako mnohé další akce. Byla to ztráta i pro naši pokladnu, protože finančně podporujeme například i naši mateřskou školu. Letošní přípravy plesu rovněž neproběhly bez komplikací. Původně se měl uskutečnit 29. ledna, jenže koronavirus byl pořád tady. Jsme ale rádi, že ho můžeme zahájit alespoň teď. I když v pátek, kdy jsme v sále sokolovny prováděli poslední přípravy, jsme měli poplach. Hasiči museli všeho nechat a vyjet k ostrému zásahu při požáru tady nedaleko u Záhoří. Dnes se tady ale jiskří tak akorát na parketu,“ svěřil se Večerníku Josef Chromec, starosta Sboru dobrovolných hasičů Čechovice.

Organizátoři během sobotního plesu připravili pro návštěvníky spoustu dobré zábavy, ale i pestré pohoštění. „Hned na začátku plesu jsme mohli vidět předtančení v podání Taneční školy paní Bálešové. K tanci a poslechu nám v hlavním sále hraje skupina Romantica a dole ve sklípku pak tradičně duo Dva dobrodruzi, které tvoří výborní muzikanti v osobách Josefa Smutného a prvního náměstka primátora Prostějova Jiřího Pospíšila,“ prozradil dále Josef Chromec.

V bohaté tombole se na hasičském plese v Čechovicích soutěžilo o 85 cen. „Tou první je velký televizor, který jsme věnovali my dobrovolní hasiči. Jinak je pro návštěvníky připravena spousta dobrého jídla. Kromě chlebíčků a jednohubek si lidé mohou pochutnat na jelením guláši, dančích plátcích na červeném víně a dalších zvěřinových specialitách,“ lákal šéf čechovických dobrovolných hasičů Josef Chromec.

V sobotu 26. března se v Čechovicích velice dobře bavilo zhruba dvě stovky hostů plesu.