Hned první den minulého týdne došlo k hromadné nehodě čtyř vozidel na dálnici z Prostějova do Olomouce. Kvůli vyšetřování a úklidu komunikace byla dálnice na více než dvě hodiny zcela uzavřena. Srážka si vyžádala dva zraněné a policisté nyní prověřují příčiny, za jakých k události vůbec došlo...

„V pondělí 11. dubna krátce před šestnáctou hodinou došlo na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Olomouc k dopravní nehodě tří osobních vozidel a jedné dodávky, při které došlo ke zranění dvou osob. Ty byly z místa převezeny rychlou záchrannou službou do nemocnice. U řidičů bylo požití alkoholu před jízdou vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Dálnice byla okamžitě uzavřena  a objízdná trasa vedla přes sjezd na 26. kilometru na obce Smržice, Studenec a na Olšany u Prostějova. Provoz byl obnoven až po osmnácté hodině,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

A jak ke srážce čtyř vozidel mohlo vůbec dojít? „Příčina nehody a její okolnosti jsou v současné době v šetření policistů. Bližší informace nejsou prozatím k dispozici,“ odpověděla na dotaz Večerníku mluvčí krajské policie.