Tak to je mazec! Projíždět stavbou po stezce určené cyklistům a chodcům, a ještě být nervózní, že lidé nechtějí uskakovat před autem, to už chce hodně bezohledného tvora za volantem. Právě takového zachytili před pár dny stavbaři pracující na rekonstrukci Vrahovické ulice.

Úsek od náměstí Padlých hrdinů k železničnímu přejezdu ve Vrahovické ulici byl kvůli kompletní rekonstrukci uzavřen v polovině letošního února. Někteří z nás si s jeho objížděním nedělají velké starosti. Zjistili totiž, že je možné projet i po souběžně vedoucím chodníku sloužícím také jako cyklostezka. „Tento řidič nám asi chtěl ukázat svoji krásnou audinu, ale všichni kolem něj v tu chvíli rozhodně nehodnotili kvality jeho vozu, ale spíše jeho uvažování,“ komentoval svůj snímek Ondřej z Prostějova s tím, že jeden z řidičů nedávno na staveništi ve Vrahovické ulici s autem dokonce zapadl. 

V této souvislosti je třeba dodat, že v některých případech je průjezd po chodníku do určité míry pochopitelný. Konkrétně jde o zaměstnance, klienty a v první řadě zásobování firem fungujících právě ve Vrahovické ulici, do nichž se lidé jinudy prostě nedostanou. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že i v případech, že nemohou nechat stát svá auta někde v okolí a dojít pár metrů pěšky, musí při průjezdu stavbou dbát maximální opatrnosti.

Opravy Vrahovické ulice by měly skončit v červenci. Už nyní však někteří z Prostějovanů upozorňují, že k podobně bezohlednému chování se někteří z řidičů uchylují i v jiných částech města. „Já už se tady nedivím ničemu. Třeba po cyklostezce u Hloučely jezdí auta navzdory zákazu také,“ uzavřel jeden z místních.