Prostějovští Jestřábi už jsou nějakou dobu za okamžikem, kdy jim ročník 2021/2022 skončil. I tak ale dění v klubu není nezajímavé. Přestože totiž o klubu znovu platí, že jména nezveřejňuje, o informace se nedělí – což je velký rozdíl oproti řadě jiných klubů – a změny v klubu prakticky nekomentuje, pár věcí už je jistých.

Bohužel pro Jestřáby to zatím nejsou dobré zprávy. Už během ročníku jsme několikrát psali o tom, že tým je poměrně dost chudý na obránce. Vše umocnilo i to, že trvale byli mezi nemocnými třeba Staněk, načas se zde objevili třeba také Zajíc nebo Klimíček. Nouzi pak potvrzovalo i to, že se Motloch, Babka a později také Koblížek museli zhostit rolí obránců.

Nyní se bohužel potvrdilo, že dva beci určitě pokračovat nebudou. Tým přišel o Adama Havlíka a Patrika Husáka. Tedy dva zkušené hráče, kteří byli schopni bodovat. Bude to veliká ztráta, a to nejen početní. Oba odvedli v Prostějově dobrou práci. Havlík se sice musel vypořádat s tím, že kvůli zdravotním problémům naskočil až do rozjeté sezóny. Husák zase prožil výkonnostní propad, trenéři jej následně načas přehlíželi.

Zvlášť obrana je citlivé místo Prostějova. V poslední pětiletce nenajdeme sezónu, kdy by obrana a útok byly srovnatelně kvalitní. Vždy vyznělo srovnání lépe pro ofenzivu. Snad ztráta dvou kvalitních beků nepředznamenává, že se tak stane znovu.