Sezóna je dlouhá, týmy jsou vyrovnané. Stejně tak tabulka. To jsou věty, které od trenérů, hráčů, funkcionářů pravidelně slyšíme. Stala se z nich už taková sportovní klišé. To vše ale o FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE platí beze zbytku. Rovněž platí to, že hranice mezi úspěchem a neúspěchem je nepříjemně tenká.

A tak zatímco na konci podzimu mohli být v prostějovském eskáčku relativně spokojení, jaro už zdaleka tak povedené nebylo. První utkání byla ze strany Prostějova slabá. Tým nedával branky. Tým nebodoval, nedařilo se mu. Měl velice slabé druhé poločasy.

Nyní už to vypadá přeci jen jinak. Výhra nad v té době skvěle hrající Vlašimí udělala hodně. Důležitá byla i remíza s Vyškovem. Mužstvo začalo bodovat a taky šlapat. Začalo se znovu drát tabulkou nahoru, mimo problémy.

Je tedy čas na jásot, oslavy? Ne, zdaleka ne. Jak jsme již psali, sezóna je velice dlouhá. A stát se ještě může hodně. Ve hře je ještě mnoho bodů.

Nicméně už nyní se dá říct, že pokud se nestane nic opravdu neočekávaného, mohou si hráči eskáčka alespoň oddechnout. Zdá se, že se tým konečně nastartoval. Mužstvo je sice nepočetné a přes zimu příliš neposílilo. Osa týmu je ale kvalitní. A začala hrát. I když tedy ještě není nic vyhráno, z nejhoršího je snad venku.