Dosavadní průběh extraligového finále se odvíjí plně v režii prostějovských volejbalistek. Zatím jsou lepší, nad Královým Polem vedou 2:0 na střetnutí a směřují k báječnému završení původně jen trochu nadprůměrné sezóny s pátou pozicí po dlouhodobé části. Vystoupí na úplný vrchol vyřazovacích bojů už dnes?

 Třetí duel série o mistrovský titul je na programu v pondělí 25. dubna od 17.10 hodin v Městské hale míčových sportů Brno ve Vodově ulici, Česká televize vysílá přímý přenos na programu ČT Sport. A hanácká skvadra logicky touží dovršit svou jízdu za zlatými medailemi v nejkratším možném čase.

„Samozřejmě máme obrovskou motivaci přidat třetí vítězství hned a vybojovat titul. Vůbec by nevadilo, že bychom to dokázali venku. Nesmíme se ale na tuhle šanci příliš upínat, pouštět si takové myšlenky moc do hlav,“ upozornil hlavní trenér žen VK Miroslav Čada.

„Prostě se musíme co nejlépe připravit na další jednotlivý zápas a jít ho vyhrát. Pokud znovu podáme dobrý výkon, přiblíží nás to k úspěchu. Zároveň je však nutné počítat s tím, že soupeř ve svém domácím prostředí udělá maximum k prodloužení série. Určitě to budeme mít velice těžké,“ očekával Čada.

Jestliže jeho tým v dnešním souboji podlehne, vrátí se ke čtvrtému finálovému mači do Národního sportovního centra Prostějov (čtvrtek 28. dubna, 18.00 hodin). A pozor! Tamtéž by se mimořádně odehrálo také případné rozhodující utkání číslo pět, jež měla původně hostit brněnská palubovka. Leč došlo ke změně - i termínové – na sobotu 30. dubna od 18.00 hodin.

„V první řadě chci říct, že tak daleko zatím nemyslíme a pochopitelně chceme vítězně zvládnout hned třetí zápas v Králově Poli. Nicméně je uklidňující vědět, že k dalším dvěma případným utkáním bychom nastoupili doma. O přesunutí možného pátého střetnutí na poslední dubnový den nás i svaz požádal soupeř z určitých svých důvodů, my jsme na to přistoupili výměnou za pořadatelství. Nejlepší ale bude, když na nic takového ve skutečnosti nedojde,“ pravil Čada s mnohoznačným úsměvem.