Skoro přesně za pět měsíců se opět otevřou volební místnosti. A Prostějované budou mít po čtyřech letech opět možnost zvolit si strany, hnutí a konkrétní osobnosti, které město povedou v dalším volebním období. Prezident České republiky Miloš Zeman určil termín komunálních a z části i senátních voleb na pátek 23. a sobotu 24. září 2022.

Co to znamená? Večerník provedl vůbec první sondu do aktuálního dění na prostějovské politické scéně. Předsedové stran a hnutí nebo jejich současní lídři potvrdili, že uvnitř všech politických subjektů zastoupených v současném Zastupitelstvu statutárního města Prostějova probíhají již první přípravy na komunální volby. Podle našeho zjištění se pracuje na podobě kandidátních listin a již vypukla předvolební kampaň. V tuto chvíli je ovšem u drtivé většiny stran či hnutí ještě nejasné, kdo je do voleb povede. Nikdo zatím svého lídra oficiálně neprozradil. Jde o ticho před bouří? To ticho bude ale trvat maximálně do úterý 19. července do 16.00 hodin, kdy je konec lhůty pro podání kandidátních listin. 

 

Podrobný servis k blížícím se komunálním volbám čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 25. dubna