A jedeme dál! Pandemie koronaviru tentokrát nezastavila běh soutěží a podzimní část soutěžního ročníku 2021/2022 byla úspěšně dohrána. Vypadá to navíc, že by se po dvou nekompletních sezónách mohlo konečně zadařit mít tabulky tak, jak se sluší patří. Příjemné navíc je, že v regionu bylo jen minimum zápasů odloženo na jaro.

O to větší potěšení nyní máme z toho, že vám už od konce podzimní části přinášíme seriál FOTBAL EXTRA. V něm se ohlížíme za sezónou jednotlivých týmů z Prostějovska ve všech soutěžích od krajského přeboru přes okresní třídy, mládežnické grupy až po ženskou kopanou. Svůj tradiční prostor dostal pochopitelně i jediný profesionální tým 1.SK Prostějov. V několika fázích jsme vyzpovídali funkcionáře, trenéry i vybrané hráče, přinesli kompletní tabulky a statistiky. Podívali jsme se také na to, proč je někdo na chvostě a jiný se naopak nyní může těšit z „bedny“, prostě rozebereme si, jak zatím plní předsezónní ambice. Prostor tentokrát dostanou i rozhodčí.

V úvodním díle jsme probrali ukončené soutěže a to, jak se v nich prezentovaly týmy z Prostějovska. Následně přišlo na řadu dějství druhé, které jsme věnovali krajskému přeboru, v němž již třetí sezónu v řadě působí dva celky z Prostějovska - Kralice na Hané a Lipová. Třetí pokračování jsme věnovali přehledu výsledků podzimní části ve všech mužských soutěžích od Přeboru Olomouckého KFS až po III. třídy OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením. Tento sumář do kapsy byl perfektním doplňkem obsáhlé, osmačtyřicetistránkové přílohy FOTBAL EXTRA, která byla součástí čísla 48/2021 PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Následně došla řada na fotbalový potěr, tedy mládež. Stejně jako u mužů a žen jsme vám nabídli souhrn napříč soutěžemi doplněný o konečné tabulky a exkluzivní rozhovor. Po týdenní přestávce jsme se zaměřili na Konici, tým hrající I.A třídu Olomouckého KFS, což je jediný regionální zástupce ve skupině „A“. Poté jsme se pak ve dvou dílech po sobě zaměřili na „béčko“, v němž se naopak představilo hned pět týmů z Prostějovska. Naposledy přišla řada na skupinu „A“ I.B třídy, v níž má Prostějovsko čtyři zástupce. A tak jsme přinesli pocity a dojmy z Pivína, Otaslavic, Klenovic i Vrchoslavic. Jubilejní desátý díl jsme věnovali spanilé jízdě prostějovské Hané. V jejím případě chybělo jen málo a skončila by po podzimní části skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS na samotném vrcholu. Ve druhé části ohlédnutí za nejnižší krajskou soutěží nás čekala sonda ke zbývajícímu triu účastníků „béčka“. Dvanáctý díl si odskočil zpět do prostějovského eskáčka, které již zahájilo jarní část soutěžního ročníku 2021/2022. Třináctka spustila monitoring podzimních bojů v nejvyšší okresní soutěže, kterým je Přebor OFS Prostějov. V první části jsme se věnovali ryze lídrovi z Brodku u Prostějova, v prostřední se zaměřili na druhý celek tabulky z Vícova a oslovili i zástupce na třetím až sedmém místě tabulky, v závěrečném epilogu okresu jsme pak získávali názory celků z osmé až čtrnácté příčky tabulky. Následně přišla na řadu úvodní sonda do III. třídy Okresního fotbalového svazu, přičemž vzhledem k dřívějšímu začátku jsme se prvně věnovali skupině B. Mezitím jsme si odskočili k fotbalistkám. Oproti původnímu plánu dostala v předminulém čísle zprvu prostor skupina „B“ Moravskoslezské divize žen, jejíž jarní část odstartovala i s Mostkovicemi a Protivanovem. Na fotbalistky 1.SK Prostějov došlo v minulém vydání a dnes seniorské soutěže uzavíráme skupinou „A“" III. třídy pod hlavičkou OFS Prostějov. Ani dnes nechybí tabulky, statistiky, redakční komentář, exkluzivní rozhovor, ale také soupisky s losem jarní části. Příště už se vrhneme na mládežnické pole a budeme zjišťovat, jak jsou na tom regionální naděje od lig až divizí až po okresní „prales“.

Takže usaďte se, udělejte si kávičku a ponořte se s námi do světa fotbalu!

 

Ohlédnutí a servis před startem jarní části III. třídy skupiny "A" OFS Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 25. dubna