V posledních letech se tato služba stala již neodmyslitelnou součástí turistiky v našem regionu. A prostějovští radní po úterním jednání potvrdili, že i letos vyjede na trasu z Prostějova do Protivanova oblíbený cyklobus. O jeho provoz v této trase se postará firma ARRIVA, které radní schválili finanční příspěvek ve výši 42 000 korun na pokrytí zvýšené spotřeby pohonných hmot.  

V minulosti oblíbenou trasu cyklobusu Prostějov – Protivanov budou její příznivci moci opět využívat. Radní vycházejí z kladného ohlasu veřejnosti, a proto podpořili záměr provozovat cyklobus i v tomto roce. „Letos by zmíněný provoz měl fungovat od konce dubna až do 2. října tohoto roku. A to vše v souladu s provozem cyklobusů u společnosti ARRIVA,“ uvedla náměstkyně prostějovského primátora pro dopravu Alena Rašková (ČSSD).

Cyklobus budou moci lidé využívat na autobusových linkách 780434 Prostějov – Buková – Protivanov a 780432 Prostějov – Protivanov – Boskovice. „Cyklistika zažívá v posledních letech velký rozmach a my ji bereme i jako výborný způsob trávení volného času. Na kola často vyrážejí celé rodiny tvořené několika generacemi našich občanů, z toho mám velkou radost,“ říká primátor František Jura (ANO 2011).

„Poskytneme dopravci finanční příspěvek přes dvaačtyřicet tisíc korun pokrývající zvýšenou spotřebu pohonných hmot, zvýšené náklady na řidiče, zajištění rezervačního systému a režijní náklady související se zajištěním cyklobusů. Další finance na cyklobus jsou následně v režii Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje,“ doplnila Rašková. Jak dále uvedla, cykloturisté mohou využívat také cyklobus společnosti FTL v trase Prostějov - Rozstání - Jedovnice, který na svoji první trasu již vyjel na Velký pátek před Velikonocemi.