Tradiční Májová slavnost na Korunní pevnůstce v Olomouci přinesla nabitý program plný polibků pod slavobránou a senzační koncerty Janka Ledeckého, Voxela a kapely O5 a Radeček a jednu velkou novinku – nové olomoucké radio Metropole!

Slavnost zahájil na hlavní stage písničkář Voxel se svými songy V naší ulici, Život je krásný aj. Poté hudební skupina 05 a Radeček dostala do varu posluchače písněmi Máš mě na svědomí, LOVEní, Vloupám se a dalšími. Koncert Radečků vyvrcholil speciálním přídavkem. Kapela O5 a Radeček a jediné místní soukromé rádio v Olomouckém kraji Radio Haná totiž slaví 30 let od založení. Frontman kapely Tomino Polák si zazpíval s týmem Radia Haná narozeninovou písničku.

Je nám potěšením, že jsme i naše 30leté výročí mohli oslavit spolu s Radiem Haná, jelikož nás podporuje od úplného začátku. Je to pro nás významný den. Cítíme se tu jako doma, co víc si přát,” uzavírá Tomino Polák ze skupiny O5 a Radeček. A 30leté výročí oslavil i Janek Ledecký, který je 30 let na sólové dráze, 30. narozeniny letos oslaví Voxel a 30 let od založení má i narozeninový partner akce firma Cazer. Spolu s oslavou narozenin se na pódiu slavilo i narození nového rádia.

Křest nového radia Metropole, které je už třetím programem Radia Haná, přinesl další obrovskou dávku radosti a emocí. Logo nového radia Metropole pokřtil spolu s týmem ředitel Radia Haná Ing. David Foretník. Radio Metropole plné moderní hudby naladíte na vlně 92FM a začne hrát 7. května 2022 v 11:55.

S obrovskou pokorou chceme srdečně poděkovat všem partnerům této akce, bez kterých by to nešlo. Obrovské díky vám i našim posluchačům, děkujeme, že jste přišli a oslavili to spolu s námi takto radostně a velkolepě,” děkoval programový ředitel Radia Haná Marek Berger.

V půlce koncertu začalo pršet a nikdo neodešel, to je ta největší prověrka posluchačů Radia Haná,” dodává skromně Janek Ledecký, který velkolepě uzavíral svým vystoupením celou akci. Hity jako Právě teď, Na ptáky jsme krátký a dalšími rozezpíval celý dav fanoušků.

Neděle na pevnůstce byla příležitostí pro celou rodinu užít si den plný zábavy, tance a toho nejlepšího hudebního výběru na jednom místě. Divadlo Tramtarie mělo přichystanou pohádku O Pračlovíčkovi. Mezi dalšími skvělými účinkujícími byli Popová škola Dětského domova v Olomouci, taneční skupina Lola’s Dance, Animáci, sokolníci ze Sovince s dravými ptáky, Vězeňská služba ČR s ukázkou eskortního vozu, zábavní atrakce pro děti, DJ Zbyňa Stružka, poníci, fotokoutek, korfbalové hřiště, výstava aut, občerstvení a soutěže.

Ještě jednou vřelé díky za vaši přízeň – 30 let s vámi!