Městská policie ve spolupráci s koordinátorkou Zdravého města a dalšími partnery uspořádala ve čtvrtek 21. dubna již XVIII. ročník soutěže O pohár Zdravého města.  Soutěže se zúčastnilo 19 čtyřčlenných družstev žáků šestých tříd z osmi základních škol v Prostějově.

„Děti musely projít osm stanovišť a co nejlépe splnit 16 úkolů. Ty pro ně připravili hasiči, Střední zdravotnická škola, Záchranná služba, ČSOP Iris, Kontaktní centrum v Prostějově, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Prostějově, Sportcentrum, Městská policie a Policie ČR.  Jednalo se například o poznávání rostlin a živočichů, celomotorický test, první pomoc, jízdu zručnosti na jízdním kole, test obratnosti, zasažení cíle proudem vody a další. Nechyběly ani různé hádanky, křížovky, všeobecné vědomostní testy týkající se právního vědomí, drogové tématiky, požárních a dopravních předpisů a dalších. V průběhu soutěže byly u dětí prověřeny všeobecné znalosti, dovednosti, šikovnost ale i fyzická zdatnost,“ informovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Celá akce se konala v hale a před halou Sportcentra DDM v Olympijské ulici  Nejlepší družstvo ze všech získalo hlavní cenu – pohár a poukaz na vyhlídkový let sportovním letadlem věnovaný AEROKLUBEM Josefa Františka. Družstva na prvních třech místech obdržela diplomy, medaile a věcné ceny - batohy, lahve na pití, pouzdro na mobil z reflexního materiálu. Za účast v soutěži dostali všichni tašku s drobnými dárky a se sladkostmi.  Ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou. Zbývá dodat, že v soutěži si nejlépe vedli děti z Reálného gymnázia a Základní školy Otto Wichterleho, druzí skončili „šesťáci“ ze ZŠ E. Valenty a bronzovou příčku obsadilo družstvo ze ZŠ Majakovského z Vrahovic.