Zastavit a zkontrolovat osobní vozidlo Volkswagen Golf s jednatřicetiletým řidičem se ve čtvrtek 5. května kolem dvacáté hodiny rozhodli policisté z prostějovského oddělení hlídkové služby v Barákově ulici v Prostějově. Řidič však na výzvu dávanou zapnutým zvukovým výstražným zařízením doplněným výstražným světlem nereagoval, naopak zvyšoval rychlost a snažil se policistům ujet.

„V důsledku rychlé a agresivní jízdy však při odbočování do Milíčovy ulice přejel do protisměru, dostal smyk, ve kterém vyjel mimo silnici a narazil do zděného oplocení u jednoho z domů. Poté z vozu vyskočil a začal utíkat, ale daleko nedoběhl. Hlídka jej dostihla na náměstí Spojenců a zajistila,“ popsala Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. Šofér pak vzápětí měl policistům co vysvětlovat. „Řidič se policistům na místě doznal, že se obával silniční kontroly, protože během dne požil alkoholický nápoj. Domníval se, že by při dechové zkoušce ´nadýchal´. Dechová zkouška ovšem měla negativní výsledek. Pozitivně, a to na amfetamin/metamfetamin, ovšem vyšel orientační test na omamné a psychotropní látky. Řidič přiznal, že předchozí den užil marihuanu. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se podrobit odmítl,“ přidala mluvčí krajské policie.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně odhadnutá na 60 000 korun. Případ dále šetří policisté z prostějovského dopravního inspektorátu.