Pro dvě nejstarší kategorie hokejového eskáčka byla v letošní sezóně situace zcela odlišná. Zatímco juniorka nastupovala v soutěži pod strukturou Zlínského kraje, dorost v Olomoucké frakci. Velmi rozdílně na tom pak byly také z pohledu i výsledků, kde se prvně jmenovaní museli spokojit s bojem o umístění a dorost zase dřel ve skupině o postup. A třetím velkým rozdílem byla základna, kde u nejstarších scházel adekvátní počet a musel vypomáhat dorost, zatímco na straně dorostu byl na pozice spíše přetlak.

Na juniorku čekalo pětadvacet zápasů v základní části a stačilo to na předposlední páté místo ze šesti účastníků. S bilancí sedmi výher a osmnácti porážek se tak zařadila do druhé poloviny tabulky společně se Znojmem a Uherským Ostrohem, které na tři jasně odskočené soupeře zkrátka neměly. Během základní části ještě změřila síly i s celky ze druhé skupiny, kde bylo ještě o jednoho účastníka méně.

Po základní části se tak svěřenci kouče Janečka přesunuli do skupiny o umístění, kde na ně čekalo dalších dvanáct kol, kde brali sedmé místo z osmi klubů. Nutno také dodat, že stále větší prostor na ledě dostávali dorostenci, které si už pomalu kouč připravoval na jejich příští sezóny, kdy by měli juniorku táhnout. Rozhodně se to dá označit jako správný krok směrem do budoucna. Pokud se navíc podaří udržet osa mužstva z dorostu, tak by to v příštích letech mohlo přinést daleko lepší výsledky.

Dorostence před letošní sezónou převzal kouč Martin Půček a už před sezónou jasně zacílil, a sice pokusit se udržet ve druhé nejvyšší soutěži i po reorganizaci. K tomu „stačilo“ jen projít základní skupinou do prvních třech míst a v následné nadstavbě skončit opět na bedně. První krok k tomuto cíli zvládl celek bravurně a svoji základní část ovládl. V následující řežbě těch nejlepších už ale byli soupeři nad jeho síly, a nakonec z toho bylo šesté místo.

Přestože se vytyčený cíl nepodařilo splnit, sezóna se rozhodně nedá brát negativně. Hráči ukázali jednoznačný potencionál a těžké zápasy je hokejově opět posunuly, což bylo znát už i ve druhé polovině nadstavby. Pokud se podaří udržet široký kádr a dobrý kolektiv, rozhodně jsme o těchto mladících neslyšeli naposledy.