„Hlavně, aby tady byla nějaká zelená.“ To měla být hlavní podmínka dvou porotkyň z řad běžných návštěvníků, které rozhodovaly o výběru tří nejlepších v rámcové soutěži o nejlépe nasvícené auto na letošním Help tuning cupu. Ten se po oba víkendové dny konal v autokempu Žralok u Podhradského rybníku v Plumlově. Přehlídka vozů, s nimiž si jejich majitelé skutečně pohráli, měla i svůj charitativní rozměr. Čistý výtěžek z akce totiž putoval rodině šestiletého Alexe, jehož vývoj se kvůli těžkému porodu zastavil v sedmi měsících. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Vzhled, kvalita provedení a čistota. To jsou tři hlavní kritéria pro hodnocení jednotlivých účastníků tuningových srazů. V případě Help tuning srazu se pak k nim přidává také ochota pomáhat potřebným. Letos se konal v pořadí již devátý ročník akce, jenž se v Plumlově představila počtvrté.

„Tady je to nejlepší, nádherné prostředí a skvělá domluva se správcem. Moc nás mrzelo, že jsme loni nemohli přijet, protože už tu nebyl volný termín. O to raději jsme se sem vrátili tentokrát,“ netajila nadšení srdečná organizátorka Anna Rubačíková z Kožušan, která poprvé k vytuněným krasavcům přičichla před bezmála dvaceti lety při akci na letišti ve Stichovicích.