Nedílně to patří ke každé končící sezóně. Sotva se za ní uzavře brána posledního střetnutí, už bují spekulace ohledně složení družstva pro další soutěžní ročník. Zvlášť u některých netrpělivě zvídavých fanoušků, kteří by chtěli vědět všechno hned. Nemluvě logicky o médiích, jež mají zjišťování žhavých informačních novinek v popisu práce.

Nyní je toto téma v případě volejbalistek VK Prostějov tím přitažlivější, že senzačně vyhrály českou extraligu a získaly mistrovský titul, v patnáctileté klubové historii už jedenáctý. A je vcelku pochopitelné, že teď každého zajímá, z jak velké části zůstane úspěšný kolektiv nadále spolu.

„Co se týká složení hráčského kádru 2022/23, dejte nám aspoň několik týdnů čas, než oficiálně zveřejníme první jména,“ tradičně požádal Miroslav Čada, sportovní ředitel a hlavní trenér vékáčka v jedné osobě. Ačkoliv již v této chvíli je spousta personálních otázek interně zodpovězená, a jak prozradil oddílový šéf Petr Chytil, dosud plně nevyjasněná prý jsou jen poslední dvě jména na soupisce. Přesto musí mít příznivci s přísunem aktualit o složení mančaftu ještě chvíli trpělivost, nemluvě o konkurenci.

Každopádně by změn nemělo tentokrát být příliš mnoho. Například první nahrávačka a kapitánka Simona Bajusz sama prozradila, že zůstává. Naopak je veřejným tajemstvím, že druhá nahrávačka a místní odchovankyně Klára Dvořáčková chce mnohem víc hrát, proto odejde jinam. A tak podobně bychom mohli teoreticky pokračovat. Ale zatím toho raději nechme, neboť už brzy bude v lecčems jasno. Například i v tom, zda na postu kouče definitivně neskončí sám Čada. Snad ne, bez něj by všechno bylo o dost těžší...