V posledních číslech jsme v publicistice věnované prostějovskému hokeji nemálo kritizovali komunikaci klubu nebo se podivovali nad některými odchody. Tentokrát budeme trochu smířlivější. Věnovat se totiž budeme hráčům, kteří v Prostějově oficiálně zůstali.

Redakce Večerníku má zatím potvrzené informace o třech hráčích, kteří v klubu setrvali. A dalším jednom, jenž se po roce do Prostějova vrací. Začněme těmi, kteří setrvali. Prvním jménem byl Martin Novák. Zkušený útočník má za sebou produktivní sezónu. Nasbíral 38 bodů (11+27) a byl platný v přesilovkách. V produktivitě byl na 19. místě celé soutěže a úspěšně navázal na své dřívější působení na Hané.

Druhým jistým plejerem i v dalšímu ročníku má být Tomáš Jáchym. Další forvard, který před sezónou přišel z Poruby, se ukázal jako velmi dobrý tvůrce hry, skvělý nahrávač. Celkem zapsal 44 bodů (12+32), byl druhým nejproduktivnějším hráčem Jestřábů a v rámci celé ligy skončil na desátém místě. Třetím potvrzeným útočníkem je Tomáš Jiránek. Vedle Nováka právě jak Jáchym, tak Jiránek patřili k nejproduktivnějším a nejefektivnějším hráčům, také ke skvělým bruslařům.

Čtvrtým hráčem, o kterém se už najisto dá říct, že bude v další sezóně Jestřábem, je Martin Pěnčík. Důrazný a zároveň tvořivý a produktivní obránce se vrací ze Šumperka, kde zažil průlomovou sezónu. Ve všech čtyřech případech se dá napsat jedno: jsou to kvalitní hráči, všestranní, efektivní svou hrou a dobří bruslaři. Zde rozhodně Jestřábi jako klub nesáhli vedle. Všichni čtyři by měli patřit mezi nejlepší hráče klubu, ne-li nejlepší v rámci celé ligy.

I přestože tak Prostějov znovu, už potřetí v řadě, překopal prakticky celý tým, pár důležitých postav zůstalo. A právě tito plejeři se můžou ukázat jako klíčoví při zopakování týmového úspěchu z aktuální sezóny.