Jak Večerník informoval v minulém vydání, na balkóně panelového domu na Sídlišti Svobody se zhruba přede dvěma týdny usídlil kosí pár. Zatímco sama majitelka bytu Zdenka Steuerová ráda vytvořila ty nejlepší podmínky pro uhnízdění kosí dvojice, páreček se poctivě střídal na „vysezení“ nakladených vajíček. A už se urodilo!

„Samička nakladla pět vajíček a ze všech se vylíhla mláďátka! První se vyklubalo na svět v pátek třináctého a další čtyři pak o den později,“ prozradila Večerníku Zdenka Steuerová, která své nové přátele podporuje na svém balkóně, jak jen může.

Pořád si s nimi povídám, často u nich sedím. Samičku jsem pojmenovala Rózinka a vůbec se mě nebojí. Dokonce se ode mě oba rodiče nechají krmit, dávám jim granule pro kočky. A jak jim chutná! Pravidelně jim také do misky dolévám vodu na pití, a ta je taky hned prázdná. Rózinka společně se svým ptačím partnerem holátka poctivě krmí, vždycky na chvíli odlétnou a něco jim přinesou do zobáčků,“ popsala chvilky s ptačí rodinkou Zdenka Steuerová, která se se svými opeřenými kamarády bude jen těžko loučit. „Jakmile rodiče naučí za pár týdnů mláďata létat, asi z mého balkónu zmizí. Snad se ale zase příští rok na jaře ke mně vrátí,“ přeje si seniorka.