Společenský život za poslední dva roky silně trpěl a situace nadále není nejlepší. Postupem času se návštěvníci sice opět vrací, nutno ale dodat, že už to není v tak hojném počtu, jak tomu ve většině případů bylo ještě v roce 2019. Na vině jsou ze všeho nejvíce dva faktory. Doba po covidu, kdy byla většina z nás zavřená doma a na kulturní i společenské akce zanevřela a stále vyšší růst inflace, která zdražuje všechno na počkání. Život ale musí běžet dál a bez socializace v rámci těchto akcí mohou přijít další problémy.

I když spolu obě tyto nemilé zkušenosti z posledního období souvisí, tak si troufám tvrdit, že nadále situaci přebíjí spíše doba po covidu. Někteří se i přes zákazy stýkali a návrat k normálu, na jaký byli zvyklí nebyl nijak složitý. Horší je to ale u druhé skupiny, jen se raději zavřela doma a na společenský život, kulturu i sport zanevřela. A návrat zpátky je obtížnější, než se na první pohled zdálo. Samozřejmě to neplatí pro všechny, ale určitá část populace tak zpohodlněla.

Nejde přitom o to, že by na různé akce a výlety nezbyly prostředky. Ty stále i přes míru inflace jsou, ale zkrátka už si řada z nás navykla sedět raději doma u televize s nakoupenými dobrotami, než sedět s přáteli na nějaké akci a bavit se. Snad se to tak ještě změní a postupem času najede vše do starých kolejí, protože společenský život je naší velmi důležitou součástí.