Zranění dvou mladíků, řidiče a spolujezdce, si vyžádala noční havárie, ke které došlo po půlnoci z úterý na středu minulého týdne. Dvacetiletý nezkušený šofér dostal za křižovatkou v Mořicích smyk a postupně narazil do dvou domů. Lehké zranění utrpěl on i jeho o tři roky mladší spolujezdec.

Ve středu 25. května krátce před jednou hodinou ranní jel dvaadvacetiletý řidič s vozidlem Škoda Fabia v obci Mořice ve směru od Vrchoslavic společně se dvěma mladíky. Jízdu ovšem nepřizpůsobil svým schopnostem. „Po průjezdu křižovatkou a mírnou levotočivou zatáčkou dostal smyk a auto vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do jednoho z domů. Od něho se odrazilo na dopravní značku a roh dalšího stavení. Vozidlo nakonec zůstalo stát v pozici částečně na komunikaci a částečně na autobusové zastávce,“ popsala krkolomnou havárii Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Selhání zřejmě nezkušeného řidiče se neobešlo bez následků. „Při nehodě se zranil řidič a také sedmnáctiletý spolujezdec, kteří ale nežádali lékařské ošetření. Že by podezřelý řídil pod vlivem alkoholu, se nepotvrdilo. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 102 tisíc korun,“ dodala Zajícová s tím, že nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.