I na špatné věci se dá vzpomínat lehce, s nadsázkou a smíchem. Příklad? Třeba koronavirus. Jeho epidemie se ukázala jako tragédie pro mnoho lidí. Zrovna tak ale byla významnou inspirací ke vzniku mnoha děl. I těch, která se dokáží reakci některých lidí na pandemická opatření smát. Jedním z takových děl je divadelní hra Love You Truly od Petra Kolečka. Právě tu nastudovali dva mladí herci Filip Krupa a Lucie Tesařová a v pátek večer coby premiéru představili v Divadle Point. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Diváci se přitom měli na co těšit, na jeviště oba herci vtrhli jako velká povodeň. Jde o kvalitní a zkušené, přitom stále neokoukané umělce, což posléze někteří diváci ocenili. „Herecké osazenstvo je občas potřeba omladit. U této hry jsme si zavzpomínali na koronavirus. Doma to ale tak divoké nebylo,“ konstatovala Diana, jedna z divaček. Ta spolu se zcela zaplněným hledištěm byla svědkem toho, jak Max v podání Filipa Krupy a Sára představovaná Lucií Tesařovou prožívají dobrovolnou karanténu. A dostávají se přitom z krásného, i když místy komplikovaného manželství do malého domácího hororu.

Ukazuje se totiž, že Max myslí přísná hygienická pravidla smrtelně vážně. Předzásobit se ve velkém? Dezinfikovat každou bobulku vína? Nebo dýchat manželce za krk pokaždé, když si myje ruce? Proč ne. „Ze začátku bylo těžké se vžít do role, postavu spíše nesnáším, protože je to podle mě strašný pitomec. Ale ve finále se mi povedlo do postavy vžít a pochopit ji. Z dneška jsem šťastný, pořád se to odkládalo, vypadalo to, že hra vůbec nebude,“ uvedl po představení Krupa a ocenil práci celého týmu, včetně režisérů Lukáše Kameníčka a Martina Dobeše.

Také kolegyně z pódia byla nadšená. „Publikum bylo skvělé. Ale smála jsem se více, než jsem chtěla. Uteklo to neuvěřitelně rychle. Ale užili jsme si to, nemohlo to být lepší,“ usmívala se Lucie Tesařová krátce předtím, než se rozjel divadelní večírek.