Důležitý, atraktivní a dlouho očekávaný. Všechny tyto příměry splňoval zápas 23. kola I.A třídy Olomouckéjo KFS ve skupině „A“ mezi Olešnicí a Konicí. Svěřenci kouče Petra Ullmanna měli domácímu celku co oplácet. V předešlých sezónách totiž proti soupeři neuspěli a prohráli s ním i v poháru. Nyní navíc byly karty rozdány jasně – pokud Konice vyhraje, je první a postupuje. A hráči se rozhodli postupový hlavolam rozseknout už v malé vsi nedaleko Bouzova. Brzy šli do vedení, které ještě do přestávky potvrdili. V dalším průběhu zápasu ještě přidali další tři branky a měli velkou převahu po téměř celý zápas. Konice si tak po utkání mohla užít velkých oslav přímo na trávníku – tým míří do krajského přeboru!

Stav před výkopem

V sobotním zápase se potkal první se druhým v tabulce druhé nejvyšší krajské soutěže. Konice měla v posledních zápasech lepší formu, pravidelně vyhrávala a v jarní části zaváhala pouze jednou. Naopak Olešnice během zimní pauzy ztratila několik opor a ve druhé polovině sezóny už se tomuto celku příliš nedařilo. Hodně k pozdějšímu průběhu utkání přispělo také to, že tým prakticky neměl koho střídat.

 

Vývoj zápasu

Utkání nabídlo téměř od začátku do konce jasnou převahu Konice. V prvních minutách se nejprve hosté trochu rozkoukávali, pak ale začali hrozit. A Jaromír Krása po čtvrthodině hry otevřel skóre. V dalších minutách byli hosté i nadále rychlejší a častěji na míči. Nemluvě o šancích – Olešnice se prakticky nedostala k ohrožení brány. Přesto svěřenci kouče Ullmanna mohli nadále být nervózní. Nepřicházely totiž další góly, i když šance byly. Chvíli před přestávkou se ale dokázal po tlaku Konice prosadit Martin Neoral.

Druhá půle byla opět ve znamení konického tlaku. V 50. minutě už Konice vedla 3:0. Branka ještě více tým uklidnila, i když místy možná až příliš. Hosté nechávali chvílemi Olešnici hrát a ta toho začala využívat k útočení. Gólman Hradečný měl ale jen minimum práce. Soupeři posílali míče vedle. Koncem poločasu se stále více probouzeli fanoušci, kteří nakonec dohnali Konici ještě ke dvěma dalším vstřeleným gólům.

 

pozápasové hodnocení trenérů

Ladislav GALLO - 1.FC Olešnice:

„Kvalita byla na straně Konice. Soupeř hraje celou sezónu dobře, má konsolidované mužstvo, které hraje každý zápas skoro ve stejné sestavě. My bychom mu byli schopní konkurovat, kdybychom měli sestavu nejsilnější možnou. Ale máme tam patnácti či šestnáctileté kluky, kteří se otřískávají. Výsledek je logický, po nás určitě ne překvapivý. Někteří kluci se na nás vykašlali, s tím nic neuděláme. Teď potřebujeme sezónu dohrát, chceme skončit na druhém místě. Takže toto ani pro nás nebyl tak důležitý zápas. Proto jsem tam nepustil třeba Pecháčka, to je pro nás důležitý hráč na další zápasy. My se pořád potýkáme se zraněními. Chceme ještě udělat tři body do konce sezóny. Ale je to těžké, máme Maletín, Postřelmov a Bělkovice. Musíme se ale hlavně sejít.“

Petr ULLMANN - TJ Sokol Konice:

„V týdnu jsem viděl na klucích, že to berou zodpovědně. Chystali se na zápas, chtěli odčinit porážku z poháru, kdy jsme zde smolně prohráli. Myslím si, že jsme nebyli horší. Cítil jsem na hráčích, že mají odhodlání. Bylo vidět, že si za tím týmovým výkonem půjdeme. Jsem rád, že to vyšlo už tři kola před koncem, navíc u největšího rivala. Myslím si, že jsme si postup za celou sezónu zasloužili.“