S létem tradičně do parku v Čechách pod Kosířem přichází také šňůra open-air představení. Jedním takovým bude v pátek 3. května Sluha dvou pánů Carla Goldoniho, s nímž přijede Moravské divadlo Olomouc. Začíná se v 19:00 hodin, tak určitě přijeďte!

„V Benátkách se v rodině Bisognosi schyluje ke svatbě. Oboustranně výhodné zásnuby Pantalonovy dcery Clarice a syna doktora Lombardiho Silvia však svým příjezdem nečekaně překazí muž, kterému Pantalone Clarici zaslíbil dřív a který přišel vznést svůj nárok, ačkoli by měl být nade vši pochybnost mrtvý. Do toho se ve stejném hostinci ubytuje Florindo Aretusi, který onoho Turíňana zabil a je na útěku. A oba mají jednoho sluhu, jenž se právě rozhodl, že sloužit dvěma pánům najednou prostě dokáže.“

Již z popisu úvodu slavné Goldoniho komedie Sluha dvou pánů lze vyčíst, že nebude nouze o zábavu. Moravské divadlo pak zaručuje kvalitu inscenace a jedinečné prostředí zámeckého parku nabízí příjemnou atmosféru, při níž si hru můžete vychutnat plnými doušky. To si přeci nemůžete nechat ujít!

Známá komedie slavného italského dramatika vychází z tradičních námětů a masek komedie dell’arte, které zároveň reformuje ve smyslu pravdivosti a nadčasovosti, takže uvidíte, jak je aktuální i dnes.

V roli sluhy Truffaldina uvidíte Romana Vencla. Uvedené představení potrvá necelé tři hodiny. Vstupenky v ceně 300 korun je možné zakoupit na pokladně, případně on-line na webu Moravského divadla Olomouc nebo na pokladně zámku v Čechách pod Kosířem.