Další povedený den prožili domácí tenisté na turnaji UniCredit Czech Open. Ve čtvrtfinálových zápasech prohrál pouze Martin Krumich. Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina na důvěrně známých kurtech naopak vybojovali postup do semifinále antukového challengeru. V soutěží zůstávají také Slováci Lukáš Klein a Filip Horanský.

Dobrou formu z posledních týdnů potvrdil Lukáš Klein v souboji s Libanoncem Benjaminem Hassanem. Slovenský tenista získal první set ve zkrácené hře a uspět také ve druhé sadě, přestože prohrával už 1:4. „V předešlém týdnu se mi podařilo vyhrát challenger v Německu a to mi dodalo sebevědomí, které se ukázalo i v Prostějově. I při klíčových míčích jsem se nebál jít do zakončení. Musím uznat, že soupeř hrál opravdu dobře, a pokud mu míče padaly do kurtu, často jsem jen přihlížel. Naštěstí ale začal dělat chyby a to mě posunulo do semifinále,“ uvedl vítěz utkání.

Mezi nejlepší čtyři hráče turnaje jako první Čech postoupil Vít Kopřiva, na kterého nestačil Matheus Pucinelli de Almeida z Brazílie. Domácí tenista v průběhu celého utkání diktoval tempo hry a do menších potíží se dostal teprve v koncovce, v níž proměnil až osmý mečbol. „V prvních dvou jsme nevyužil své šance a pak to už bylo složitější. Nervozita se postupně zvyšovala, naštěstí to dopadlo dobře,“ popsal závěr duelu Kopřiva, který byl jinak se svým vystoupením spokojený. „Vlastně až do stavu 4:0 ve druhém setu to bylo úplně v pohodě. Výkon byl kvalitní,“ uvedl český tenista, který se letos poprvé dostal do semifinále na challengeru. „Je to skvělé. Navíc když jde o turnaj v Prostějově před rodinou a známými. Nějaké síly jsem ušetřil, věřím, že půjdu ještě dál,“ přeje si Kopřiva.

Dalibor Svrčina v duelu s Hamadem Medjedovičem ze Srbska získal poměrně snadno úvodní sadu. Ve druhém setu sice jednou ztratil servis, ani to jej ale nezastavilo v cestě za vítězstvím. „Podal jsem mnohem lepší výkon než v předchozím kole. Soupeř dělal hodně chyb, to mě nastartovalo. Z mé strany do byl naopak solidní výkon,“ pochvaloval si Svrčina, který dokázal využít opakovanou ztrátu koncentrace svého protivníka. „Jeho hra je velice kvalitní, někdy ale nezvládá emoce. Díky tomu jsem věděl, že musím hrát o každý míč. Každá povedená výměna mohla znamenat jeho vypadnutí z role. To se povedlo, třeba i mečbol odehrál už bez zájmu,“ poznamenal Svrčina. „Z postupu do semifinále na domácích kurtech mám radost. Je skvělé, že mě čeká další zápas,“ těší se na utkání o postup do finále Svrčina.

Martin Krumich zažil nejlepší týden v sezoně, v zápase o účast v semifinále ale našel přemožitele v podobně Filipa Horanského. O jedenáct let starší soupeř využil své zkušenosti, méně chyboval a chytrou změnou rytmu získával důležité míče, které jej přivedly k vítězství. „V posledním zápase jsem neukázal svůj nejlepší tenis, ale až opadne zklamání z porážky, budu s postupem do čtvrtfinále určitě spokojený,“ řekl Krumich.

 

Pavouk Turnaje

Pavouk Čtyřhry

Program dne