Jsou zápasy a pak jsou ZÁPASY. Padesátý devátý vzájemný souboj mezi dvěma velikány tenisové historie si žádný nadšenec do tohoto sportu nenechal ujít. Ač je tu řada mladých a velmi kvalitních vlčáků, tato klasika v podání dvou pětatřicátníků zkrátka neomrzí. Možná i pro nastupují generaci velká škoda, ale takový zájem jako tato dvojice budou jen těžko někdy přitahovat. A stejně jako v každém předchozím vzájemném souboji nezklamali.

Znovu oba předvedli tenis jako z jiné galaxie a bavili fanoušky na tribunách i u televizních obrazovek. Přetahovaná o každý míč neznala konce a zarputilost obou dnes již „veteránů“, kteří by si se svými úspěchy už nemuseli nic dokazovat neznala mezí. Během roku sice o nich můžete slyšet, jak se jim něco nepodařilo na turnajích velké čtyřky je to ale jiná písnička a zde jsou oba téměř neporazitelní. Pokud se tedy nepotkají spolu. Dva rekordmani a dohromady 41 grandslamových titulů stojí naproti sebe a diváky vtáhnou takovým způsobem, že člověk vydrží do pozdních nočních hodin hltat každou výměnu.

Ač se jednalo o antuku byl tentokrát favoritem Djokovič. Ale Nadal zase ukázal, jak velkým hráčem je. I přes všechny zdravotní komplikace a neduhy dorazil do Paříže a zde předvádí zase něco neuvěřitelného. Zahrát proti němu vítězný míč je téměř nemožné, protože stále létá po kurtu jako před 17 lety, kdy se v Paříži radoval poprvé. Od té doby má na svém kontě třináct titulů z Francie, a letos bude chtít přidat už svůj čtrnáctý a rozšířit sbírku grandslamů na 22. Neskutečné. Každý rok se přitom mluví o tom, jak dlouho mohou ještě takto vydržet, po posledním vzájemném duelu si troufám říct, že to dnes rozhodně nebylo naposled.