Je to vidět všude kolem nás. Za stejnou cenu nenakoupíte stejné zboží jako před rokem, dvěma či deseti. Na inflaci mají vliv rostoucí mzdy i rychlý růst nerostných surovin. Jak před nimi ochránit své peníze.

Dobrou investicí je sázka na zlato, které si dokáže udržet svou hodnotu, nebo alespoň větší část z ní, což je jeho značnou výhodou. Každá strana však má rub a líc. Nevýhodou je, že z něj nemáte žádné výnosy, které jsou v době inflace velkým pomocníkem

Příjmy z nemovitostí

Lidé musí vždycky někde bydlet, často si proto musí platit nájem. Příjmy z nemovitostí jsou tak téměř vždy jisté. Navíc spolu s inflací roste hodnota nemovitostí, což se může projevit i na výši nájmu. Investice do realit bývají výnosné téměř za každé situace, zvláště pak v době inflace. Možnost je tedy nákup realitních fondů, které vyplácí solidní výnosy.

Státní dluhopisy

Strategie státních protiinflačních dluhopisů tkví v tom, že výnosy jsou pohyblivé a často kopírují míru inflace. Od dluhopisů sice nemůžete čekat velké výnosy, jako ochrana před inflací poslouží dobře.

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO&KAM ZA SPORTEM najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 30. května