Dva policisté si na poslední chvíli zachránili život včasným skokem za svodidla! Předminulý pátek 27. května před třiadvacátou hodinou policisté dálničního oddělení Kocourovec šetřili dopravní nehodu osobního vozidla se zvěří na 34. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. Řidič zahraničního autobusu přehlédl na dálnici policisty šetřící tuto dopravní nehodu a málem je srazil! Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

„Do příjezdu pracovníků Ředitelství silnic a dálnic ČR se světelnou šipkou k označení dopravní nehody policejní hlídka vyznačila místo takzvanými světelnými puky a vytahovacími kužely. Zároveň měla zapnuté zvláštní výstražné zařízení na služebním vozidle včetně nápisu na světelné tabuli informující řidiče o svedení jízdy do levého jízdního pruhu. Dva policisté navíc svítilnami zpomalovali provoz v místě dopravní nehody,“ popsal prvotní bezpečnostní opatření v době šetření nehody Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Jak ovšem vzápětí vyšlo najevo, nestačilo to... „Bohužel je i světelné značení přehlédl dosud nezjištěný řidič zahraničního autobusu, který projel místem nehody a jen zázrakem policisty nepřejel či se nesrazil s policejním vozidlem. Přitom ale poškodil přenosné světelné zařízení a kužely. Navíc z místa nehody ujel, aniž by zastavil,“ podivoval se Hejtman s tím, že policie nyní potřebuje pomoc od případných svědků. „V tuto chvíli věc šetříme pro podezření ze spáchání dopravního přestupku a po neznámém řidiči pátráme. V této souvislosti se obracíme na řidiče, kteří v dané době projížděli místem dopravní nehody a mohli by mít kamerové záznamy nebo poznatky k zahraničnímu autobusu nebo jeho řidiči, aby se přihlásili na linku 158 nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec na telefonním čísle 974 762 751 nebo na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkazuje mluvčí krajské policie.